Duurzame v’ketchup van Vitam Catering beschikbaar

Catering - Vitam catering heeft na bijna een jaar proefsessies de langverwachte eigen V’ketchup uitgebracht op een aantal locaties. Vanaf deze week is de ketchup verkrijgbaar bij de restaurants Spaces Zuidas en Berenschot.

Cateraar Vitam bedacht november vorig jaar in het kader van de duurzaamheidsstrategie een eigen merk ketchup: de V’ketchup. Voor de ketchup worden tomaten gebruikt die bij de teler niet door de kwaliteitscontrole heenkomen of die overblijven. Met de tomaten zelf is niets mis, benadrukt Vitam op de eigen website. De cateraar zegt dat deze tomaten echter wel prima zijn te gebruiken om een eigen ketchup te maken. Elk jaar wordt er onnodig veel voedsel weggegooid door zowel consument als cateraar. Vitam vindt dat hier iets aan gedaan moet worden en gaat op een innovatieve wijze deze verspilling van voedsel op een nuttige manier inzetten.

De nieuwe ketchup van Vitam werd de afgelopen periode getest door circa 130 mensen. In die periode is de kwaliteit en smaak verder ontwikkeld en verbeterd.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek