Eerste crowdfundingactie in zorg moet boot Ilje in de vaart houden

Zorg - DoSocial, het netwerk van bedrijven dat zich volledig inzet om sociale initiatieven in en rondom de zorg mogelijk te maken, is een crowdfunding actie gestart om de rondvaartboot Ilje in de vaart te houden. Het initiatief is de eerst crowdfunding actie in de zorg.

De rondvaartboot Ilje is door een versleten motor en noodzakelijk onderhoud uit de vaart gehaald. Er is een grote restauratie noodzakelijk, zodat de boot weer veilig, milieuvriendelijk en rolstoeltoegankelijk is. Ouderen en minder validen missen de tochten op de Amsterdamse grachten en verpleeginstelling Cordaan en stichting DoSocial willen middels hun initiatief het restauratiebedrag van 85.000 euro bijeen brengen.

Via dit allereerste crowdfunding initiatief in de zorg worden investeerders gezocht voor de restauratie. Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project als dit te financieren. Het komt tot stand door direct contact met ondernemers en particulieren, zonder tussenkomst van een bank of AWBZ gelden. DoSocial en de 1% Club hebben samen de handen ineengeslagen om crowdfunding voor sociale initiatieven in de zorg mogelijk te maken. Mensen die willen helpen om de boot weer te laten varen kunnen een bijdrage leveren in geld of via een (eigen) activiteit via www.dosocial.nl.

Actie

In de maand maart worden pannenkoeken gebakken bij bedrijven in Amsterdam en omgeving. Cliënten van de dagbesteding verstandelijk gehandicaptenzorg verkopen de pannenkoeken voor €3,65 p/st. Dit bedrag refereert er aan dat de boot, straks weer 365 dagen kan varen en blijft varen. Vrijdag 28 maart is de Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken vrijwilligers pannenkoeken op de locaties van Cordaan. Cliënten nodigen familie en vrienden uit om een pannenkoek te komen eten. Ook de buurt is bij deze actie betrokken.

Op de Facebookpagina ‘ilje moet varen’ kan iedereen de ontwikkelingen van de restauratie volgen. Vrienden krijgen hier podium en kunnen hun eigen activiteit posten. Alle activiteiten die plaatsvinden, foto’s, reacties en wat er aan geld is opgehaald, staan op deze pagina.

Bron: DoSocial/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek