Eerste Nestlé-product met gestructureerde suikers
Introductie – 30 procent minder suiker. Met die claim onthult Nestlé vandaag de Milkybar Wowsomes, het eerste chocoladeproduct waarin de nieuwe ‘gestructureerde suiker’ van het bedrijf is toegepast. De Milkybar Wowsomes wordt de komende weken geïntroduceerd in winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Nederland volgt later. Wetenschappers van Nestlé creëerden een luchtige, poreuze suiker, die sneller in de mond oplost. Daardoor neemt de gebruiker dezelfde zoetigheid waar als bij producten met conventionele suikers, terwijl minder suiker wordt geconsumeerd. Milkybar Nestlé kondigde de innovatie in 2016 voor het eerst aan en heeft octrooi aangevraagd voor de innovatie. Teams van de voedingsmiddelenproducent in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië hebben daarna iets meer dan een jaar nodig gehad om er een nieuw product te maken. Milkybar bleek geschikt voor de toepassing van de innovatie. Het product werd in 1936 gelanceerd en is een van Nestlé’s meest iconische chocolademerken. Suikerreductieprogramma Nestlé startte haar suikerreductiereis in 2000. Het bedrijf deed destijds een publieke toezegging om de hoeveelheid suikers in verschillende producten tussen 2014 en 2016 met 10% te verminderen. In 2017 heeft Nestlé beloofd om de hoeveelheid suikers in haar producten verder terug te dringen met gemiddeld 5% als onderdeel van een reeks doelstellingen voor 2020. Wanneer de gestructureerde suiker-innovatie in een Nederlands Nestlé-product wordt toegepast, is nog niet bekend. Bron: @FoodClicks Introductie – 30 procent minder suiker. Met die claim onthult Nestlé vandaag de Milkybar Wowsomes, het eerste chocoladeproduct waarin de nieuwe ‘gestructureerde suiker’ van het bedrijf is toegepast. De Milkybar Wowsomes wordt de komende weken geïntroduceerd in winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Nederland volgt later. Wetenschappers van Nestlé creëerden een luchtige, poreuze suiker, die sneller in de mond oplost. Daardoor neemt de gebruiker dezelfde zoetigheid waar als bij producten met conventionele suikers, terwijl minder suiker wordt geconsumeerd. Milkybar Nestlé kondigde de innovatie in 2016 voor het eerst aan en heeft octrooi aangevraagd voor de innovatie. Teams van de voedingsmiddelenproducent in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië hebben daarna iets meer dan een jaar nodig gehad om er een nieuw product te maken. Milkybar bleek geschikt voor de toepassing van de innovatie. Het product werd in 1936 gelanceerd en is een van Nestlé’s meest iconische chocolademerken. Suikerreductieprogramma Nestlé startte haar suikerreductiereis in 2000. Het bedrijf deed destijds een publieke toezegging om de hoeveelheid suikers in verschillende producten tussen 2014 en 2016 met 10% te verminderen. In 2017 heeft Nestlé beloofd om de hoeveelheid suikers in haar producten verder terug te dringen met gemiddeld 5% als onderdeel van een reeks doelstellingen voor 2020. Wanneer de gestructureerde suiker-innovatie in een Nederlands Nestlé-product wordt toegepast, is nog niet bekend. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao
Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.
Lees berichtGarden Gourmet introduceert alternatief voor foie gras
Introductie - Nestlé blijft het assortiment van plantaardige producten uitbreiden en introduceert nu in Nederland Voie Gras, een plantaardig alternatief voor foie gras. Voie Gras werd vorig jaar al geintroduceerd in Zwitserland.
Lees bericht‘Sport maken van suikerreductie in de kantine loont’
Actie – In januari nam Optisport, exploitant van 300 sportlocaties in Nederland en België, deel aan een door Vrumona opgezette actie om zoveel mogelijk de suikerinname via frisdrank te verminderen. Een eerdere test van de frisdrankleverancier bij drie sportverenigingen had al aan getoond dat suikerreductie bij frisdrankgebruik bij sportkantines mogelijk is. Ook bij deze competitie werkte het.
Lees berichtNestlé en Vreugdenhil Dairy Foods willen landbouw verduurzamen
Landbouw - Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods starten een omvangrijk project om de broeigassen binnen de melkveehouderij te reduceren op basis van regeneratieve landbouwprincipes in Nederland. Het project is onderdeel van de Nestlé Global ambitie om tegen 2050 netto-nul emissie te bereiken.
Lees berichtNestlé introduceert met Voie Gras plantaardige foie gras
Introductie - Nestlé heeft in zes maanden tijd een plantaardige foie gras ontwikkeld. Het product is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Zwitserland en op een select aantal punten in Spanje. Ook is het product met de naam Voie Gras slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.
Lees berichtNestlé introduceert plantaardige WUNDA Barista
Introductie – Nestlé introduceert WUNDA Barist, een plantaardige alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten. De opschuimmelk is naast plantaardig ook eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet.
Lees bericht