Elektrisch veld verlengt houdbaarheid sappen en soepen


Technologie - PurePulse, de technologie van het tech- bedrijf CoolWave Processing, heeft een upgrade ondergaan, waardoor nu ook hoog geleidbare producten zoals groentesappen, soepen en sauzen langer houdbaar worden gemaakt, zonder verlies van smaak, kleur en voedingswaarde. De technologie was al geschrikt voor vruchtensappen. PurePulse is een moderne conserveringsmethode waarbij steeds zeer kort een elektrisch veld wordt gegenereerd. Hiermee worden de bacteriën in het voedsel, die vroegtijdig bederf veroorzaken, afgedood. Zo wordt een houdbaarheid verkregen die vergelijkbaar is met die van hitte-gepasteuriseerde producten. Na behandeling is een product enkele weken in de koeling houdbaar. Door de korte pulsen wordt het product zelf nauwelijks verhit, waardoor de kwaliteit, de smaak en de kleur behouden blijven. Tot voor kort was PurePulse vooral geschikt voor vruchtensappen. Doordat groentesappen, soepen en sauzen (maar ook melk) relatief veel mineralen bevatten, is de elektrische geleidbaarheid hoog, waardoor het voorheen zeer lastig was om de technologie bij deze producten in te zetten voor milde conservering. Door een aanpassing in de techniek zijn ook soepen, sauzen en groentesappen nu langer houdbaar te maken. Bron: CoolWave Processing

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid