En dat is drie voor De Leest in Vaassen


(UPDATE) Restaurants - De Leest in Vaassen van chef-kok Jacob Jan Boerma is vanaf vandaag een driesterrenrestaurant. Dat maakte Michael Ellis, de directeur van de Michelingids, zojuist in Maastricht bekend. Restaurant De Librije in Zwolle behoudt zijn drie sterren. In de nieuwe Michelingids staan volgend jaar 105 sterrenrestaurants, waarvan negen nieuwe. Drie restaurants kregen een tweede ster: Fred (Rotterdam), Francois Geurds (Rotterdam) en Bord'eau (Amsterdam). Beluga in Maastricht behoudt zijn tweede ster, ook al kondigde chef-kok Hans van Wolde een ander concept voor zijn zaak aan. De restaurants die één ster kregen zijn: Spetters (Breskens), 't Raedthuys (Duiven), 't Lansink (Hengelo), Lucas Rive (Hoorn) Eleve (Leeuwarden), In de Molen (Onderdendam) en Wereldmuseum (Rotterdam).Tot nu toe had Nederland twee driesterrenrestaurants, De Librije in Zwolle en Oud Sluis van Sergio Herman. Maar chef-kok Sergio Herman van Oud Sluis sluit in december de deuren van het restaurant in het Zeeuws-Vlaamse Sluis. Met De Leest behoudt Nederland dus twee driesterrenrestaurants. Drie Michelinsterren is de hoogst haalbare prijs in de culinaire wereld. De toekenning van de sterren gebeurt op basis van vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken en hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt. Ook wordt gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid