Euro Pâtisserie uit Twello overgenomen door Belgische sectorgenoot

V.l.n.r.: Joris Seghers, Frits Veldwijk en Pascal Seghers

Overname - Het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello wordt overgenomen door het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. Biscuiterie Seghers komt door deze overname in de top 10 van koekjesmakers in de Benelux.

De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100% in handen van Biscuiterie Seghers. Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie: “Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten voort te zetten.” 

Veldwijk blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring de koers mee te helpen bepalen. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dankzij de overname moet tegen 2020 de grens van 100 miljoen omzet bereikt worden. De nieuwe groep heeft 70 medewerkers in België en nog eens 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers.

Bron: Euro Pâtisserie

Auteur: Steffen van Beek