Euro-Toques inaugureert De Molenaar in Onderdendam

Vlnr: Ted Janssen, Erica van Lente, Gerard Walters, Daam Scharloo en Martin Kooijker

Bekroning - Restaurant “De Molenaar” in Onderdendam, bij Groningen, is toegelaten tot de Euro-Toques. De visie die eigenaar en chef kok Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert.

Martin Kooijker nam het restaurant eind vorig jaar over, toen het nog “In de Molen” heette, een Michelinster bezat en waar hijzelf als sous chef werkte. Kooijker werkt nu met producten die allemaal uit de buurt komen. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor het stukje wild.

De sabrage, een vast onderdeel bij de inauguratie van een nieuw lid, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding.

Bron: Euro-Toques

Auteur: Steffen van Beek