Exki opent vierde filiaal in Utrecht

Snel en efficiënt goed en verantwoord ontbijten en lunchen bij Exki

Formulenieuws - De Belgische formule Exki heeft haar vierde vestiging in Nederland geopend. Het nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein.

De locatie zit op de kruising van de ingang naar het stationsgedeelte en op de hoek van de traverse. Een uitstekende locatie en dat was direct op de eerste dag merkbaar, want mensen wandelde spontaan binnen.

Het verhaal van Exki begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het bijzondere concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende de eerste Nederlandse Exki vestiging in Den Haag. Van Haaften: ‘Ik was gelijk onder de indruk van de Exki aanpak; de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct ‘dit bestaat nog niet in Nederland’.’ Vandaag telt Exki 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland.

Snel en gezond

De nieuwe locatie in Utrecht doet denken aan de traditionele buffetaanpak. Wie snel en efficiënt een gezond ontbijt of lunch wil nuttigen of wil meenemen kan goed terecht. EXKi verzorgt wat dat betreft een verrassend alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag. Het aanbod bestaat uit dagverse, gezonde producten bereid op basis van eigen recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart.

Alle producten voldoen zoveel mogelijk aan verantwoorde richtlijnen. Zo is de vis duurzame gevangen en gebruikt het bedrijf alleen de biologische Vita-kip van lokale boerderijen. Daarnaast wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren, bij EXKi vind je veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers. Op bordjes wordt dat de consument duidelijk gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek