EZ: Meer voedsel verspild tussen 2009 en 2011


Voedselverspilling - In 2011 is er in Nederland tussen de 6 en 60 kilo voedsel per hoofd van de bevolking meer verspild dan in 2009. De consument is van alle schakels in het voedselproces de grootste verspiller, gevolgd door de faciliterende dienstverlening. Het meeste voedsel dat over is, verdwijnt naar de verbrandingsinstallatie. Daarnaast wordt veel verspild voedsel gebruikt voor veevoer en gecomposteerd. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer die samen met de monitor Voedselverspilling van Wageningen UR is verstuurd. Volgens het ministerie wordt vooral veel voedsel verspild in de faciliterende dienstverlening vanwege verkeerde inschatting. De cijfers zijn afkomstig uit het monitorsysteem van voedselverspilling. De grote marges (tussen 6 en 60 kilo) in de hoeveelheid verspild voedsel worden veroorzaakt doordat er is teruggeredeneerd uit publiek beschikbare afvalcijfers, aldus het ministerie. Deze manier is gebruikt, omdat er geen directe cijfers uit het bedrijfsleven beschikbaar zijn. Staatssecretaris Dijksma roept het bedrijfsleven op mee te werken en inzicht te verschaffen in hun voedselverspilling. Bron: Ministerie van EZ/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid