Foodfestival steeds populairder


Foodfestival – Festivals op het gebied van eten en drinken zijn in trek bij de consument. Afgelopen weekend werden er weer diverse gehouden. Of ze nu een culinaire insteek kennen of een natuurlijk ambachtelijk karakter hebben, ze blijven in aantal en bezoek groeien. Rrrollend Rotterdam, Slowlands in Boxtel, Bourgondisch 's-Hertogenbosch stonden afgelopen dagen op het programma. Vorige week het Bacchus Wijnfestival en volgende week het foodfestival in Delft en het Oogstfeest in de Maasstad. Naast alle lokaal georganiseerde foodfestiviteiten is er een ware overkill aan plekken waar men kan eten en drinken buiten de bestaande horeca om. En over publiek hebben de festivals niet te klagen. Het Haagse festival TREK in Westbroekpark dat van donderdag 10 september tot en met zondag 13 september voor de tweede keer werd gehouden trok in vierdagen tijd maar liefst 35.000 bezoekers. Bij TREK in Den Haag werden de mobiele keukens gecombineerd met verschillende muzikale optredens, theater en kleinkunst. Het is een soort rondreizend culinair festival. Sinds mei zijn door TREK al de stadsparken van Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Amsterdam omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Den Haag was de laatste locatie van de landelijke tour. Bourgondisch 's-Hertogenbosch is een lokaal event en kent een toegangsbeperking. Bedrijven en restaurants die hieraan deelnemen nodigen gasten uit of verkopen toegangskaarten. Het festival dat in de binnenstad wordt gehouden, en dit maal voor de eerste keer was overkapt, puilde uit qua bezoek. Alles wat zich bezighoudt met zakelijk en culinair Den Bosch was aanwezig. Eten en drinken blijkt eens te meer een bindende en belangrijke sociale factor te zijn. Het liefst in een ongedwongen sfeer. Foodfestivals zijn hot. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid