Foodfoto’s delen met de eet-app The PIQ


Innovatie - The PIQ is een nieuwe app waarmee eetliefhebbers foto’s kunnen delen van hun favoriete gerechten in restaurants en waarmee chef-koks kookcreaties kunnen delen met gasten. The PIQ is een initiatief van voormalig chef-kok Vincent Banning, die eetliefhebbers met elkaar wilde verbinden en de chef-koks met hun gasten. De PIQ voegt, volgens Banning, iets toe aan de restaurantbeleving omdat foodies en chef-koks op het platform de waardering voor de gerechten kunnen delen met vrienden en volgers. Ook zijn door de foto’s de gerechten te zien, wat ook bijdraagt aan de beleving. “#Food is op dit moment één van de meest gebruikte hashtags. Het fotograferen en delen van de maaltijd is hot en een nationale sport geworden, en daar spelen we op in,” vertelt Banning. Voor chef-koks wordt de presentatie van een gerecht steeds belangrijker. Daarom wordt daaraan veel aandacht besteed. Banning: “Door een foto te delen in The PIQ, kunnen de gebruikers zelf zien wat er op de kaart staat, zien waar hun vrienden eten en zien wat hun lievelingsrestaurant of chef-kok op de menukaart heeft staan.” Met The PIQ-app kan ook een reservering worden gedaan. Aangesloten restaurants betalen hiervoor een klein bedrag per couvert via The PIQ. De app is geschikt voor Android en iPhone en is vanaf begin deze maand beschikbaar. Bron: @FoodClicks Innovatie - The PIQ is een nieuwe app waarmee eetliefhebbers foto’s kunnen delen van hun favoriete gerechten in restaurants en waarmee chef-koks kookcreaties kunnen delen met gasten. The PIQ is een initiatief van voormalig chef-kok Vincent Banning, die eetliefhebbers met elkaar wilde verbinden en de chef-koks met hun gasten. De PIQ voegt, volgens Banning, iets toe aan de restaurantbeleving omdat foodies en chef-koks op het platform de waardering voor de gerechten kunnen delen met vrienden en volgers. Ook zijn door de foto’s de gerechten te zien, wat ook bijdraagt aan de beleving. “#Food is op dit moment één van de meest gebruikte hashtags. Het fotograferen en delen van de maaltijd is hot en een nationale sport geworden, en daar spelen we op in,” vertelt Banning. Voor chef-koks wordt de presentatie van een gerecht steeds belangrijker. Daarom wordt daaraan veel aandacht besteed. Banning: “Door een foto te delen in The PIQ, kunnen de gebruikers zelf zien wat er op de kaart staat, zien waar hun vrienden eten en zien wat hun lievelingsrestaurant of chef-kok op de menukaart heeft staan.” Met The PIQ-app kan ook een reservering worden gedaan. Aangesloten restaurants betalen hiervoor een klein bedrag per couvert via The PIQ. De app is geschikt voor Android en iPhone en is vanaf begin deze maand beschikbaar. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees bericht


PS in foodservice lanceert app PS Menu Maker

Introductie  – PS in foodservice introduceert een app waarbij het voor de foodprofessional eenvoudig is om de allergene informatie up-to-date te houden. Met de PS Menu Maker-app kunnen chefs en ondernemers eenvoudig en gratis een online kaart maken en de allergeneninformatie ook makkelijk delen met personeel en gasten.

Lees bericht

Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide

Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.

Lees bericht

Chef-koks luiden noodklok voor vruchtbare bodem

Actie - Vandaag, dinsdag 21 december op de eerste dag van de winter, vragen 21 chef-koks, die werken met lokale, duurzame producten, aandacht voor een gezonde bodem. De chef-koks maken zich zorgen over het huidige voedselsysteem en luiden de noodklok en delen een foto van ‘het nieuwe avondmaal’.

Lees bericht


Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Lees bericht

Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid