Foodservice tweede kwartaal -1,6%, totaal -2,5% t/m juli


Ontwikkelingen - Het 2e kwartaal is met -1,6% in omzet duidelijk gunstiger uitgekomen dan het 1e kwartaal met -4,5%, maar over 2013 blijft de ontwikkeling van Foodservice in waarde op -2,5% uitkomen. De laatste 2 perioden laten gemiddeld een iets betere (minder negatieve) ontwikkeling zien. De -2,5% is al eerder gemeld op de site van @foodclicks, maar nu zijn er meer details beschikbaar. Alle sectoren hebben zich tot en met tweede kwartaal vrijwel hersteld met uitzondering van hotels (dat onder het niveau van totaal horeca zit) en zorg, dat nu met -5% daalt ten opzichte van vorig jaar. Restaurants, fastservice en de drankensector zitten rond de -2%. Het is vooral de verblijfsrecreatie en de horeca bij vervoer, sport, recreatie en detailhandel die gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar. Het mooie weer in combinatie met meer binnenlandse vakanties en dagtochtjes zorgen voor een impuls. De oplopende werkeloosheid zet zich opvallend genoeg nog niet door in de ontwikkeling van de foodservice omzet binnen bedrijven die nog goeddeels stabiel blijft. P8 vergelijkbaar met 2012 Het beeld in P8 is sterk vergelijkbaar met het 2e kwartaal. Hotels komen in deze periode in de plus uit en dat is in lijn met verblijfsrecreatie. Maar de totale Horeca heeft het moeilijk om de relatief betere cijfers van het 2e kwartaal vast te houden. Uiteindelijk komen t/m P8 horeca en catering ruwweg ook op een -2,5% uit (petrol met een -4% wel lager). Consumentenvertrouwen en positieve economische factoren zoals stijgende huizenverkopen zijn broos in het licht van de aangekondigde bezuinigingen tijdens Prinsjesdag. Alle cijfers zijn afkomstig van Foodstep. De cijfers hebben betrekking op de ontwikkeling tot en met periode 8, 2013 vergeleken met de voorgaande jaren. Bron: Foodstep/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid