Gasterij De Engel Zevenbergen ‘telefonisch meest onbereikbare hotel’

Hotels - Gasterij De Engel in het Noord-Brabantse Zevenbergen is het ‘telefonisch meest moeilijk bereikbare hotel van Nederland’. De Engel is een uitzondering, want 96,8% van de hotels in Nederland is telefonisch prima bereikbaar.

Dit blijkt uit gegevens van Telefoonoek.nl. Telefoonboek.nl beheert een database waarin in de categorie ‘Hotel’ 5952 telefoonnummers staan geregistreerd. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 179 van de 3577 vestigingen het geval, wat neerkomt op 3,2% van de gevallen. Volgens Telefoonboek.nl betekent dit dat 96,8% van de onderzochte hotels weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

36 keer
Onder de 179 hotels met een groot aantal mislukte belpogingen, vallen dertien vestigingen van hotelketen Van der Valk. Franchise Bastion is goed voor zes hotels in de lijst. Het hotel met de meeste mislukte belpogingen is Gasterij De Engel in Zevenbergen waar het afgelopen jaar 36 keer de telefoon niet werd opgenomen. Op plaats twee komt hotel Marinapark in Volendam met 27 mislukte belpogingen. Relatief gezien nemen hotels in de provincie Utrecht het vaakst de telefoon niet op; hier was 4,6 procent slecht bereikbaar. Hier was het slechtst bereikbare telefoonnummer het hoofdkantoor van Fletcher Hotels in Vianen waar volgens Telefoonboek.nl 21 keer de telefoon niet werd opgenomen.

Dag en nacht
De goede bereikbaarheidscijfers in de hotelbranche zijn goed te verklaren denk Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. “Als hotel moet je dag en nacht bereikbaar zijn voor gasten. Deze komen bijvoorbeeld vaak buiten kantooruren pas op hun slaapkamer aan, of hebben ook in de nachtelijke uren problemen bij hun kamer die ze graag opgelost zien.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk