Gastronomie krijgt eigen Restaurant Award
Verkiezing - De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel “Beste Restaurant van Nederland” verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015. De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit te spreken over die aspecten waarop zij een restaurant beoordelen. De jurering gaat in oktober van start. Behalve “het beste restaurant van Nederland” worden de Restaurant Awards ook toegekend in de volgende categorieën: vis, vlees, groente, wijn, Frans, Italiaans, Aziatisch, prijs/kwaliteit, biologisch, romantisch, nieuwkomer. Daarnaast worden er vier persoonlijkheidsprijzen uitgereikt: beste chef, maître, sommelier en belofte. Op een galadiner in januari worden de awards uit te reiken tijdens een vijf-gangen diner bereid door vijf verschillende (sterren)chefs. Bron: FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek