Gemarineerd bospeentje wint Product Pitch AH


Wedstrijd - Een gemarineerd bospeentje dat er niet alleen uit ziet als een kwakworst, maar er ook naar smaakt, dat is de Knakwortel. Het product is winnaar geworden van de Product Pitch van Albert Heijn en zal als gevolg daarvan de komende weken zijn entree maakt in de filialen van de supermarktketen. De knakwortel is een gemarineerd bospeentje, dat sous-vide gekookt, en daarna nog even gebakken in een pannetje of op de bbq, gewoon op een broodje met wat ketchup of mayonaise kan worden gegeten. Het product werd min-of-meer ontwikkeld  voor een bbq-feestje waar de twee vriendinnen Valerie Bos en Kaljee voor waren uitgenodigd. Zij moesten zelf iets meenemen en omdat Valerie besloten had vegetarisch te worden en Kaljee al experimenteerde met de gemarineerde bospeen werd besloten dit product mee te nemen. De reacties tijdens het bbq-feestje waren zodanig positief dat aan hen werd gevraagd voor een ander event duizend van die bospeentjes te maken. Kaljee: “De duizend die we maakten, waren op dat evenement binnen anderhalf uur op.” Kaljee en Bos komen geen van beiden uit de food-industrie. Bos heeft haar eigen campagnebureau, Van Loof, en Kaljee ontwierp en exploiteert een duurzame vergaderlocatie in Almere, De Drijfveer. ‘Ik ben opgeleid als architect, maar ik ben ook een kookgek en ik heb zelfs een tijdje in een restaurant gewerkt’, vertelt Kaljee. ‘Toen de Knakwortel zo aan bleek te slaan, heb ik de receptuur en de bereidingswijze verfijnd. In december hebben we er een apart bedrijf voor opgericht en in februari hebben we een externe producent gevonden.’ Cateraars Knakwortels worden inmiddels al geleverd aan enkele cateraars. Zo kunnen werknemers van onder meer Tom-Tom, de Universiteit van Amsterdam en het WTC in Amsterdam er al in de bedrijfskantine van genieten. Sinds een paar weken liggen ze ook al bij horecagroothandel Hanos. Toen Kaljee en Bos Albert Heijn begin dit jaar uit eigen beweging benaderden, werd hun toenaderingspoging afgewezen omdat de twee ondernemers er nog niet klaar voor waren. ‘Maar een tijdje geleden werden we gebeld met de vraag of we mee wilden doen aan de Product Pitch’, zegt Kaljee. Nieuwe smaken Het is het derde jaar dat Albert Heijn een wedstrijd organiseert waarbij jonge ondernemers de kans krijgen hun product te promoten. Een van de redenen waarom de jury van de Product Pitch Knakwortel tot winnaar uitriep, was dat het product niet alleen kan aanslaan bij volwassenen die minder vlees willen eten, maar ook bij kinderen die eigenlijk niet van groenten houden. Bos en Kaljee gaan nu na het winnen van de pitch nadenken over nieuwe smaken. Bron: @FoodClicks Wedstrijd - Een gemarineerd bospeentje dat er niet alleen uit ziet als een kwakworst, maar er ook naar smaakt, dat is de Knakwortel. Het product is winnaar geworden van de Product Pitch van Albert Heijn en zal als gevolg daarvan de komende weken zijn entree maakt in de filialen van de supermarktketen. De knakwortel is een gemarineerd bospeentje, dat sous-vide gekookt, en daarna nog even gebakken in een pannetje of op de bbq, gewoon op een broodje met wat ketchup of mayonaise kan worden gegeten. Het product werd min-of-meer ontwikkeld  voor een bbq-feestje waar de twee vriendinnen Valerie Bos en Kaljee voor waren uitgenodigd. Zij moesten zelf iets meenemen en omdat Valerie besloten had vegetarisch te worden en Kaljee al experimenteerde met de gemarineerde bospeen werd besloten dit product mee te nemen. De reacties tijdens het bbq-feestje waren zodanig positief dat aan hen werd gevraagd voor een ander event duizend van die bospeentjes te maken. Kaljee: “De duizend die we maakten, waren op dat evenement binnen anderhalf uur op.” Kaljee en Bos komen geen van beiden uit de food-industrie. Bos heeft haar eigen campagnebureau, Van Loof, en Kaljee ontwierp en exploiteert een duurzame vergaderlocatie in Almere, De Drijfveer. ‘Ik ben opgeleid als architect, maar ik ben ook een kookgek en ik heb zelfs een tijdje in een restaurant gewerkt’, vertelt Kaljee. ‘Toen de Knakwortel zo aan bleek te slaan, heb ik de receptuur en de bereidingswijze verfijnd. In december hebben we er een apart bedrijf voor opgericht en in februari hebben we een externe producent gevonden.’ Cateraars Knakwortels worden inmiddels al geleverd aan enkele cateraars. Zo kunnen werknemers van onder meer Tom-Tom, de Universiteit van Amsterdam en het WTC in Amsterdam er al in de bedrijfskantine van genieten. Sinds een paar weken liggen ze ook al bij horecagroothandel Hanos. Toen Kaljee en Bos Albert Heijn begin dit jaar uit eigen beweging benaderden, werd hun toenaderingspoging afgewezen omdat de twee ondernemers er nog niet klaar voor waren. ‘Maar een tijdje geleden werden we gebeld met de vraag of we mee wilden doen aan de Product Pitch’, zegt Kaljee. Nieuwe smaken Het is het derde jaar dat Albert Heijn een wedstrijd organiseert waarbij jonge ondernemers de kans krijgen hun product te promoten. Een van de redenen waarom de jury van de Product Pitch Knakwortel tot winnaar uitriep, was dat het product niet alleen kan aanslaan bij volwassenen die minder vlees willen eten, maar ook bij kinderen die eigenlijk niet van groenten houden. Bos en Kaljee gaan nu na het winnen van de pitch nadenken over nieuwe smaken. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid