Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017


Beurzen - Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef Alexandre Dionisio hun kennis delen tijdens masterclasses. Al eerder werd de komst van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekendgemaakt. Eventmanager Erik Stroink is trots op het binnenhalen van deze gerenommeerde experts. SVH Meesterkok Jarno Eggen leerde het vak in Giethoorn bij Martin Kruithof in de Lindenhof **, voordat hij samen met zijn Cindy Borger hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde startte. Sexy patisserie De Franse Cécile Farkas Moritel, ooit modeontwerpster, heeft haar designtalent ten dienste van de patisseriewereld gesteld. Stroink: “Cécile bekijkt de patisserie door de ogen van een modeontwerpster en vindt dat patisserie sexy moet zijn en glamour moet uitstralen.” Alexandre Dionisio kookt in zijn glazen restaurant op het dak van de IT Tower in Brussel in een zeer kleine keuken. Stroink: “De beperkingen van de kleine keuken en de begrensde ruimte van het restaurant nopen Dionisio tot zeer nauwkeurige werkmethoden, een perfecte organisatie en veel creativiteit. Die vaardigheden zal de beursbezoeker zeker in de masterclass terugzien." Colombiaanse topchef Eerder maakte de beursorganisatie de naam van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekend. Espinosa gebruikt traditionele Colombiaanse producten die ze een moderne twist geeft, zoals planten uit de tropische regenwouden, kaaiman en mieren. Folie Culinaire is hét exclusieve internationale gastronomisch event, dat in 2017 (9 t/m 11 oktober) voor de vijfde keer plaatsvindt in MECC Maastricht. Folie Culinaire biedt inzicht in de laatste trends op het gebied van food en non-food in het hogere en topsegment. De organisatie maakt binnenkort meer namen van topchefs bekend. Bron: Folie Culinaire Beurzen - Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef Alexandre Dionisio hun kennis delen tijdens masterclasses. Al eerder werd de komst van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekendgemaakt. Eventmanager Erik Stroink is trots op het binnenhalen van deze gerenommeerde experts. SVH Meesterkok Jarno Eggen leerde het vak in Giethoorn bij Martin Kruithof in de Lindenhof **, voordat hij samen met zijn Cindy Borger hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde startte. Sexy patisserie De Franse Cécile Farkas Moritel, ooit modeontwerpster, heeft haar designtalent ten dienste van de patisseriewereld gesteld. Stroink: “Cécile bekijkt de patisserie door de ogen van een modeontwerpster en vindt dat patisserie sexy moet zijn en glamour moet uitstralen.” Alexandre Dionisio kookt in zijn glazen restaurant op het dak van de IT Tower in Brussel in een zeer kleine keuken. Stroink: “De beperkingen van de kleine keuken en de begrensde ruimte van het restaurant nopen Dionisio tot zeer nauwkeurige werkmethoden, een perfecte organisatie en veel creativiteit. Die vaardigheden zal de beursbezoeker zeker in de masterclass terugzien." Colombiaanse topchef Eerder maakte de beursorganisatie de naam van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekend. Espinosa gebruikt traditionele Colombiaanse producten die ze een moderne twist geeft, zoals planten uit de tropische regenwouden, kaaiman en mieren. Folie Culinaire is hét exclusieve internationale gastronomisch event, dat in 2017 (9 t/m 11 oktober) voor de vijfde keer plaatsvindt in MECC Maastricht. Folie Culinaire biedt inzicht in de laatste trends op het gebied van food en non-food in het hogere en topsegment. De organisatie maakt binnenkort meer namen van topchefs bekend. Bron: Folie Culinaire

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid