Groente en fruit centraal bij ‘Ga voor Kleur’


Catering – Vrijdag 11 oktober zullen 450 schoolkantines en 230 bedrijfskantines invullingen geven aan het thema ‘Ga voor Kleur’. Op deze dag worden op de locaties groente en fruit in een hoofdrol geplaatst. De dag maakt onderdeel uit van een week waarin voedsel centraal wordt geplaatst. Het startsein voor deze Dutch Agri Food Week (DAFW) wordt op 5 oktober gegeven door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In het kader van deze bijzondere week, slaat het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit de handen ineen met cateraars en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De partijen die invullingen geven aan Ga voor Kleur. Duurzame lunch Cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto werken in deze week samen om hun bedrijfsrestaurants binnen (en buiten) de Rijksoverheid een duurzame lunch te serveren. Hun maaltijden staan tijdens de DAFW in het teken van inspiratie, nieuwe verrassende producten en bijzondere smaken. Op 11 oktober wordt daaraan nog iets extra’s toegevoegd bij de bedrijfskantines door groenten en fruit centraal te zetten. Regenboogdag De 450 schoolkantines gaan op die dag eveneens ook extra aandacht besteden aan kleurrijke groenten en fruit. In samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum en het NAGF geven de cateraars op deze scholen tijdens de DAFW elke dag van de week een andere kleur: groene maandag, gele dinsdag, rode woensdag, oranje donderdag en regenboog vrijdag (restjes dag). Bron: @FoodClicks Catering – Vrijdag 11 oktober zullen 450 schoolkantines en 230 bedrijfskantines invullingen geven aan het thema ‘Ga voor Kleur’. Op deze dag worden op de locaties groente en fruit in een hoofdrol geplaatst. De dag maakt onderdeel uit van een week waarin voedsel centraal wordt geplaatst. Het startsein voor deze Dutch Agri Food Week (DAFW) wordt op 5 oktober gegeven door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In het kader van deze bijzondere week, slaat het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit de handen ineen met cateraars en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De partijen die invullingen geven aan Ga voor Kleur. Duurzame lunch Cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto werken in deze week samen om hun bedrijfsrestaurants binnen (en buiten) de Rijksoverheid een duurzame lunch te serveren. Hun maaltijden staan tijdens de DAFW in het teken van inspiratie, nieuwe verrassende producten en bijzondere smaken. Op 11 oktober wordt daaraan nog iets extra’s toegevoegd bij de bedrijfskantines door groenten en fruit centraal te zetten. Regenboogdag De 450 schoolkantines gaan op die dag eveneens ook extra aandacht besteden aan kleurrijke groenten en fruit. In samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum en het NAGF geven de cateraars op deze scholen tijdens de DAFW elke dag van de week een andere kleur: groene maandag, gele dinsdag, rode woensdag, oranje donderdag en regenboog vrijdag (restjes dag). Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht



Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid