Groothandel Lekkerland heeft plannen voor zes ‘testwinkels’

Overzicht van de eerste Lab Store waar ook aandacht is voor zittende horeca

Tankshops - Groothandel Lekkerland maakt  serieus werk  van het verkrijgen van betere shopinzichten en heeft daarvoor serieuze plannen een zestal testwinkels te openen. De eerste zogenaamde Lab store werd vandaag op 25 april in Katwijk aan Zee bij Shell franchiser Harold de Jong officieel gepresenteerd.

Op meerdere locaties in Nederland gaat Lekkerland samen met ondernemers testwinkels opzetten die betere inzichten moeten geven. Freek van Beek, directeur Inkoop & Category Management, die vanuit de groothandel met zijn team het project van  proeflocaties begeleidt, benadrukt dat het bij de testwinkels niet om een nieuwe formule van groothandel Lekkerland gaat. “Uitgangspunt bij  dit project  is het op verschillende type locaties en op verschillende plaatsen in het land ontwikkelen van een winkel waarin gemak, gastvrijheid, beleving en een uitgekiend assortiment aan food, tabak, non-food en services centraal staan.”

Samen

Hoewel de eerste locatie al enkele weken onder de naam ‘Eet & Gerei’ operationeel is, werd de shop op dinsdag 25 april officieel gepresenteerd aan de media. Volgens Van Beek omdat zowel de ondernemer als Lekkerland het concept in alle rust wilden opstarten. In de lab stores wordt onder andere geëxperimenteerd met assortimenten, winkelaankleding, inzet en opleiding van personeel, prijsniveaus, promoties en marketing communicatie.

Meer informatie over de plannen van Lekkerland met de Lab Stores in de aankomende uitgave van @FoodClicks, die aanstaande zaterdag verschijnt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek