Groothandel Sligro opent in Amsterdam 16.000 m2 groot paradepaardje

Sligro heeft in Amsterdam het 16.000 vierkante meter grote paradepaardje van de groothandel geopend

Groothandels - Sligro heeft aan de Van der Madeweg in Amsterdam het nieuwe paradepaardje van de groothandel geopend. De vestiging op het oude adres is van buiten en binnen volledig vernieuwd en biedt op 16.000 vierkante meter ruim 40.000 artikelen.

De officiële opening van de compleet vernieuwde Sligro werd maandag verricht door Marcus Polman, Michiel van der Eerde en Robert Kranenborg, de juryleden van het tv-kookprogramma MasterChef en Hilde van Maanen van Masterchef Holland 2016. De opening van de nieuwe Sligro werd twee dagen gevierd met champagne, foodtrucks, een barbecue, productpresentaties en vele proeverijen. Alle chefkoks van Amsterdam en omstreken die iets in de horecabranche betekenen, waren aanwezig. Zo waren er kookdemonstraties van onder meer Ron Blaauw (Ron’s Gastrobar), Julius Jaspers (Happyhappyjoyjoy), Michiel Deenik (Visaandeschelde),  Rogér Rassin (Amstel Hotel), Peter Lute (restaurant Lute) en Joris Bijdendijk (Rijks).

Paradepaardje
De nieuwe Sligro in Amsterdam-Duivendrecht is het paradepaardje van de groothandel in Nederland. Niet alleen is de vestiging met 16.000 vierkante meter in oppervlakte een van de grootste. Bijzonder is dat in deze Sligro alle food- en nonfood-producten, ruim 40.000 in totaal, op de begane grond worden gepresenteerd. Opvallend zijn de zeer brede gangpaden, het vrije overzicht in de vestiging doordat torenhoge stellingen vrijwel ontbreken, de vele verspresentaties, proeverijen en uiteraard het enorme aanbod met daarin meer dan 5000 nieuwe artikelen.

Spice market
De nieuwe Sligro biedt onder meer een grote afdeling met verse sushi en tapas, Oosterse producten per land gepresenteerd, eigen notenbranderij, verse visafdeling en ‘spice market’ waar foodprofessionals zelf hun eigen favoriete kruiden- en specerijenmengsels kunnen samenstellen. De afdeling nonfood met voornamelijk kookapparatuur, wordt eveneens op de begane grond breed gepresenteerd. Ook nieuw is de presentatie van koffie en thee direct bij de ingang waarmee Sligro bezoekers wil verleiden en het verskarakter van de groothandel wil benadrukken. Sligro telt in Nederland 50 zelfbedieningsvestigingen en negen bezorgservicevestigingen.
Sligro Van der Madeweg in Amsterdam is maandag tot en met zaterdag geopend van 06.30 t/m 17.00 uur; op donderdag en vrijdag tot 20.00 uur.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk