HalloBoer moet landelijk platform worden voor streekproducten


Platform – Een platform dat een overzicht geeft van alle streekproducten. Dat moet HalloBoer worden. De ‘Airbnb van lokaal voedsel’ start in Overijssel en moet zich als digitale vindplaats gaan bewijzen voor de rest van Nederland. Het platform werd afgelopen vrijdag gepresenteerd. Niels Tomson, kartrekker van HalloBoer in Overijssel presenteerde tijdens een symposium de eerste resultaten van al 195 deelnemende organisaties welke inmiddels op de kaart staan. HalloBoer moet een digitale vindplaats worden die toegang geeft tot het eetbare landschap. Klasien van de Zandschulp, een van de initiatiefnemers van HalloBoer: “Steeds meer mensen zijn bewust met hun eten bezig. Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt, of dieren een goed leven hebben gehad en of boeren hier wel een fatsoenlijke prijs hebben gekregen.” Hallo Boer moet dat inzichtelijk maken doordat zij daarover transparant is. Mensen zien wat groeit en bloeit er op welk perceel; ze zien waar het wordt verwerkt en ze krijgen de informatie waar het kan worden geproefd en waar het te koop is? HalloBoer collega Corine Holtmaat: “We verbinden boer, verwerker, horeca, winkel, recreatie, consument én het landschap met elkaar. Een paraplu die de lokale korte keten initiatieven aan elkaar verbindt en op de kaart zet om zo gezamenlijk tot systeemverandering te komen en elkaar te versterken.” Mede-initiatiefnemer Peter Hermens: “In de toekomst stelt HalloBoer de consument straks in staat om de status van percelen te bekijken, routes te fietsen door het eetbare landschap, activiteiten te bezoeken en producten van dichtbij makkelijker in huis te halen.” Het digitale platform biedt ook restaurants, versspecialisten en verwerkers de mogelijkheid om lokale leveranciers te vinden. Dit maakt nieuwe verbindingen en nieuwe regionale businessmodellen mogelijk. De volgende stap is het platform verder uitbouwen met meer functionaliteiten en uitbreiden naar andere provincies. Ernst Ruijgrok, ook van HalloBoer: “Bovenal moet  HalloBoer  een  landelijk dekkend netwerk  van  ondernemers worden,  waar  we  samen  optrekken  om  er  voor  te  zorgen  dat  er  meer  lokaal  voedsel  uit  de  eigen  omgeving  wordt  gegeten.” Bron: @FoodClicks Platform – Een platform dat een overzicht geeft van alle streekproducten. Dat moet HalloBoer worden. De ‘Airbnb van lokaal voedsel’ start in Overijssel en moet zich als digitale vindplaats gaan bewijzen voor de rest van Nederland. Het platform werd afgelopen vrijdag gepresenteerd. Niels Tomson, kartrekker van HalloBoer in Overijssel presenteerde tijdens een symposium de eerste resultaten van al 195 deelnemende organisaties welke inmiddels op de kaart staan. HalloBoer moet een digitale vindplaats worden die toegang geeft tot het eetbare landschap. Klasien van de Zandschulp, een van de initiatiefnemers van HalloBoer: “Steeds meer mensen zijn bewust met hun eten bezig. Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt, of dieren een goed leven hebben gehad en of boeren hier wel een fatsoenlijke prijs hebben gekregen.” Hallo Boer moet dat inzichtelijk maken doordat zij daarover transparant is. Mensen zien wat groeit en bloeit er op welk perceel; ze zien waar het wordt verwerkt en ze krijgen de informatie waar het kan worden geproefd en waar het te koop is? HalloBoer collega Corine Holtmaat: “We verbinden boer, verwerker, horeca, winkel, recreatie, consument én het landschap met elkaar. Een paraplu die de lokale korte keten initiatieven aan elkaar verbindt en op de kaart zet om zo gezamenlijk tot systeemverandering te komen en elkaar te versterken.” Mede-initiatiefnemer Peter Hermens: “In de toekomst stelt HalloBoer de consument straks in staat om de status van percelen te bekijken, routes te fietsen door het eetbare landschap, activiteiten te bezoeken en producten van dichtbij makkelijker in huis te halen.” Het digitale platform biedt ook restaurants, versspecialisten en verwerkers de mogelijkheid om lokale leveranciers te vinden. Dit maakt nieuwe verbindingen en nieuwe regionale businessmodellen mogelijk. De volgende stap is het platform verder uitbouwen met meer functionaliteiten en uitbreiden naar andere provincies. Ernst Ruijgrok, ook van HalloBoer: “Bovenal moet  HalloBoer  een  landelijk dekkend netwerk  van  ondernemers worden,  waar  we  samen  optrekken  om  er  voor  te  zorgen  dat  er  meer  lokaal  voedsel  uit  de  eigen  omgeving  wordt  gegeten.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid