Happy Meal krijgt fruitig randje

Fastservice- McDonald’s gaat vanaf vandaag gratis fruit uitdelen aan kinderen die een Happy Meal bestellen. De keten wil op die manier kinderen meer fruit laten eten.

De gratis Smulmeloentjes worden in alle 236 restaurants van McDonald’s gratis bij de Happy Meals gegeven op iedere eerste woensdag van de maand. Dat betekent alleen dit jaar al enkele honderdduizenden zakjes met meloen.

Met ‘Fruitige Woensdag’ wil McDonald’s ouders helpen een verantwoord voedingspatroon te stimuleren bij kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het eten van fruit door kinderen geen vanzelfsprekendheid is op dit moment. Zes op de tien kinderen eet dagelijks slechts één stuk fruit. ‘Ouders waarderen het initiatief van McDonald’s, waarbij kinderen onbewust meer fruit eten’, aldus Debbie de Wagenaar van McDonald’s Nederland.

Gert Mulder, directeur van Frugi Venta, het Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland, vindt het belangrijk dat marktpartijen een bijdrage leveren aan een hogere consumptie van groente en fruit. ‘Ik juich het initiatief van McDonald’s van harte toe. Fruit eten wordt zo onderdeel van het Happy Meal, dat voor veel kinderen een synoniem is voor lekker en fun. En dat is wat we als groente- en fruitsector willen bereiken; gezond eten met smaak en plezier.

Bron: McDonald’s

Auteur: Steffen van Beek