Heineken start ‘ciderseizoen’ met nieuwe variant

De nieuwe Apple Bandit-variant: Classic Apple

Introductie – Met de start van het terrasseizoen zet Heineken ook weer volop in op de ciders. Omdat steeds meer Nederlanders de smaak van ciders te pakken krijgen, breidt de brouwer het assortiment uit met een nieuwe smaakvariant: de Classic Apple. De komende tijd is het volledige ciderassortiment te proeven op diverse festivals.

Heineken richt ter promotie van het ciderassortiment speciale cider bars in op onder andere festivals als Concert at Sea, North Sea Jazz, Mysteryland en Down The Rabbit Hole. Het laten proeven van ciders is belangrijk voor de ontwikkeling van het segment. Veel nederlanders hebben bij ciders namelijk het idee dat cider een vrij zoet alcoholisch drankje is, maar er is inmiddels een groot cideraanbod beschikbaar van zoet naar droog en ‘van een pure appelsmaak tot een flavoured smaak’ aldus de brouwer in een toelichting.

Het marktsegment cider groeit het laatste jaar aanzienlijk en ook wordt er volop geïnnoveerd. Met name door Heineken zelf. Met Jillz, Old Mout, Apple Bandit en Stassen is er al een breed pakket voor ciderdrinker en met de nieuwe Classic Apple-variant van Apple Bandit wordt hieraan nog een een frisse, lichtdroge smaak aan toegevoegd.

De Apple Bandit Classic Apple wordt gemaakt van de beste appels in de Ciderie in Stassen, in de Belgische Aubel Vallei. Het drinken gebeurt bij voorkeur koud in een glas met veel ijs. In de horeca is de cider beschikbaar in 30cl fles. Cider is fruitiger dan bier en verfrissender dan wijn en is daarmee zeer geschikt voor bij de borrel, op het terras, bij de BBQ of tijdens een picknick.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek