HMSHost opent Bistrot Centraal


Verblijfshoreca – HMSHost heeft het trio verblijfshorecalocaties op Utrecht Centraal compleet. Op de verdieping in de hal van het station heeft de horecaexploitant naast Bar Centraal en ’t Koffiehuis nu ook Bistrot Centraal geopend. Een restaurant waar ambacht en vakmanschap centraal staat, zegt HMSHost International. Even de massa en de alledaagse hectiek van een druk station ontstijgen, dat kan nu meer dan ooit op Utrecht Centraal. Tenminste, dat vindt HMSHost. “Bar Centraal, ’t Koffiehuis en Bistrot Centraal zijn ontmoetingsplaatsen, plekken om te werken en af te spreken”, aldus de horecaexploitant. Daarbij heeft het internationale HMSHost goed gekeken naar de lokale behoeften en deze ingevuld. Zo heeft Heineken de bijzondere biertap in Bar Centraal speciaal ontworpen voor deze locatie. Ook uniek zijn de speciaal ontworpen bierflesjes van Bar Centraal met daarop de Utrechtse domtoren. Naast het regionaal gebrouwen bier kunnen gasten hier genieten van regionale, eerlijke producten van goede kwaliteit. Op de menukaart kunnen bezoekers precies lezen waar de producten vandaan komen. De uitstekende espressokwaliteiten en de warmte en het vertrouwde gevoel waar Douwe Egberts voor staat, maken van ’t Koffiehuis een punt van rust en dé ontmoetingsplek voor het publiek op het station. Bistro Centraal Dat geldt ook voor restaurant Bistrot Centraal. Er is ruimte voor zo’n 400 tot 500 zitplaatsen: in het hart van het station en de stad. Bistrot is een Italiaans slow food concept dat is ontwikkeld in samenwerking met The University of Gastronomic Sciences of Pollenzo in Milaan en dat inmiddels verschillende prijzen heeft gewonnen. Men bereidt er ter plekke gemaakte pizza’s, pasta’s en broden bereid van lokale producten. “Een restaurant waar ambacht en vakmanschap centraal staat”, weet HMSHost. Als je bij Bistrot Centraal binnen loopt waan je je midden in Italië. Bij dit duizend vierkante meter grootte Italiaanse restaurant staat de productie van vers brood en deegwaren centraal. Naast de regionale producten zijn in de aankleding ook veel hergebruikte materialen ingepast om een warme uitstraling te creëren. De gast bestelt aan de counter, rekent af en neemt zijn eten en drinken mee naar de tafel of de bar. Hoewel er nog weinig ruchtbaarheid is gegeven aan de opening, is het de eerste dagen na de opening al wel erg druk, zo blijkt uit bezoeken van @FoodClicks. Hiermee lijken HMSHost en NS duidelijk de juiste snaar te hebben geraakt met de opening van verblijfshoreca op treinstations. Lees in de komende editie van @FoodClicks een uitgebreid interview met HMSHost-topman Walter Seib over onder meer Bistrot Centraal. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid