Horeca draagt 25 tot 40% af op Lowlands


Leisure - Horecabedrijven op Lowlands, dat dit weekeinde plaatsvindt, dragen 25 tot 40 procent af aan de organisatie. Het percentage is afhankelijk van welke producten er worden verkocht. Dat zegt Hans Kuipers, manager Food & Beverage van LOC7000 tegenover NRCQ, de site van NRC Media. LOC7000 is een evenementenbedrijf uit Lochem dat Lowlands samen met Mojo organiseert. Aanbieders van biologische producten hebben een lagere afdracht, aldus Kuipers, omdat de kosten van hun product hoger liggen. Wel betalen alle ingeschakelde cateraars een vast bedrag per vierkante meter betalen voor hun verkoopruimte. De variabele afdracht is ook ingesteld om de risico’s bij de deelnemende cateraars te spreiden. Het weer is een belangrijke factor bij de verkoop van bepaalde producten en valt van te voren moeilijk in te schatten. Ook om die reden wijken de percentages af. Kuipers geeft aan dat horeca steeds belangrijker is geworden voor festivals. Zonder horeca is een festival zelfs niet meer te organiseren qua kosten. Op Lowlands wordt op ruim 25 verschillende plekken drinken en eten aangeboden van friet tot biologische, gluten- en lactosevrije maaltijden. De kosten per maaltijd liggen rond de tien euro. Jaarlijks maakt Lowlands een keuze uit circa 90 cateringbedrijven om tijdens het festival een gevarieerd aanbod te kunnen bieden voor de bezoekers. Bron: NRCQ/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid