Horeca moet 'losser' opereren


Nationaal Foodservice Congres - Informeler, losser. De horeca moet af van de traditie en klanten in het restaurant ontvangen met een glimlach, een grap en een grol. “Casualisation is de trend.” Dit zei Arjan de Boer, Managing Partner Shoot my Food, vandaag op het Nationaal Foodservice Congres in Nijmegen. “De ober in het restaurant in Nederland vraagt standaard: heeft u gereserveerd? Waarom? Je schiet als gast meteen in de stress. Is de reservering wel goed doorgekomen? Klopt het aantal personen van de reservering wel? Niet meer doen als restaurant.” De Boer haalt het voorbeeld van restaurant Noma in Kopenhagen aan. “Bij Noma is alles anders. Daar vraagt men bij binnenkomst: heeft u honger? Het breekt meteen het ijs. Ook zijn de obers niet gekleed strak in een pak. Geen gedoe en dat werkt. Je voelt je thuis als gast. Casualisation is de trend.”   Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid