Horesca ondertekent Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

GroothandelOnlangs werd door Horesca Nederland, namens alle Horesca-vestigingen, het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen ondertekend. Horesca neemt hiermee haar verantwoordelijkheid omtrent gezondere voeding op scholen.

Organisaties als scholen, sportverenigingen en kinderopvangcentra willen steeds vaker een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van jongeren. Horecagroothandel Horesca wil deze organisaties ondersteunen en heeft zich daarom aangesloten bij het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016-2020) van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Horesca Nederland-directeur L. Schimmel tekende namens alle Horesca-vestigingen het accoord tijdens een bijeenkomst die JOGG organiseerde voor nieuwe ondertekenaars. Het Voedingscentrum, dat de aangesloten partijen monitort, heeft in 2014 de Richtlijnen Gezondere Kantines ontwikkeld. Deze Richtlijnen zijn met medewerking van wetenschappelijke experts op het gebied van voeding en gedrag opgesteld en vormen een basis voor bestuurders, kantinebeheerders, cateraars en vrijwilligers die zich inzetten voor het gezonder maken van kantines. In het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen worden de Richtlijnen specifiek toegepast op het voedings- en drankenaanbod op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Horesca ontzorgt 

Als ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen heeft Horesca een (basis)assortiment samengesteld dat aangepast kan worden aan de wensen van de betreffende school of organisatie. Naast de praktische ondersteuning bij het samenstellen van het assortiment zal Horesca  kennis delen middels het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en inspiratiesessies.

Volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum zijn er drie ambitieniveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Als ondertekenaar van het Akkoord zijn (toekomstige) klanten ervan verzekerd dat Horesca minimaal voldoet aan het niveau ‘Zilver’. Horesca heeft daarnaast de ambitie om ervoor te zorgen dat in 2020 op 25% van de deelnemende scholen het niveau ‘Goud’ wordt gerealiseerd.

Bron: Horesca

Auteur: Steffen van Beek