Ikea maakt duurzaamheidsslag met food en drinks


Formulenieuws - Ikea-bezoekers kunnen vanaf vandaag terecht in de restaurants voor frozen yoghurt en fruitwater. De beschikbaarheid van deze producten maakt onderdeel uit van het verduurzamen van het food- en drink-assortiment bij het warenhuis. Eerder kondigde IKEA al aan de frisdrank te vervangen door fruitwater dat 50 procent minder suiker bevat en waar bovendien uitsluitend natuurlijke kleur- en smaakstoffen in voorkomen. Naast het bestaande softijs lanceert IKEA nu ook de gezondere frozen yoghurt, dat bovendien in Nederland ontwikkeld is.  De frozen yoghurt bevat minder calorieën en is net als het softijs verkrijgbaar in de IKEA Bistro’s. Klanten kunnen de frozen yoghurt zelf voorzien van diverse toppings, zoals siroop, muesli of chococrunch. Het fruitwater is verkrijgbaar in de zelfbedieningsdranktorens in de smaken framboos, peer, appel, limoen, vlierbloesem en vossenbes. Eerder deze week kondigde het warenhuis ook aan uitsluitend MSC- en ASC-gecertificeerde vis en visproducten te serveren. “We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier met mens en dier om te gaan. Daarom kiezen we niet alleen voor meer gevarieerde producten, maar is het ook belangrijk dat eten en drinken op een duurzame manier geproduceerd wordt, met een lage impact op het milieu. Tevens willen we de klant hiermee een gezondere variant van bestaande klassiekers bieden”, aldus Maarten Martens, Country Food Specialist IKEA Nederland. Daarnaast betrekt het warenhuis de klanten bij de samenstelling van de menukaart door hen te vragen een gerecht te maken met één van de door Ikea geselecteerde ingrediënten uit de Swedish Food Market. Het lekkerste gerecht wordt opgenomen. Bron: Ikea

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid