Instock opent tweede restaurant in Den Haag


Voedselverspilling – Instock opent morgen de deuren van hun nieuwe tweede restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag. Instock heeft al een vestiging in Amsterdam en zet voedselverspilling op de kaart. Zeven dagen per week wordt er in hun restaurants een ontbijt, lunch en diner gemaakt met producten die anders het bord niet zouden halen. De formule werkt hiervoor samen met Albert Heijn. Instock bestaat twee jaar en heeft ondertussen zo’n 150.000 kilo ‘afgedankt’ eten verwerkt in maaltijden. Dagelijks worden onverkochte producten van Albert Heijn en voedselproducenten opgehaald die nog aan alle voedselveiligheidseisen voldoen. Voorbeelden zijn groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis waar een overschot van is. Met hun initiatieven zorgen ze ervoor dat reststromen opgewaardeerd worden tot verrassende gerechten en producten. In Den Haag zal chefkok Michael van Emmerloot de keuken runnen, met ondersteuning van head chef Lucas Jeffries. In het restaurant wisselt het menu dagelijks want de chefs zijn afhankelijk van ‘de oogst van de dag’. Het restaurant is gevestigd in een pand recht tegenover het Binnenhof. Het biedt plek voor 85 couvert en heeft een aparte ruimte om af te huren met uitzicht op de Hofvijver. Bron: @FoodClicks  

Voedselverspilling – Instock opent morgen de deuren van hun nieuwe tweede restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag. Instock heeft al een vestiging in Amsterdam en zet voedselverspilling op de kaart. Zeven dagen per week wordt er in hun restaurants een ontbijt, lunch en diner gemaakt met producten die anders het bord niet zouden halen. De formule werkt hiervoor samen met Albert Heijn. Instock bestaat twee jaar en heeft ondertussen zo’n 150.000 kilo ‘afgedankt’ eten verwerkt in maaltijden. Dagelijks worden onverkochte producten van Albert Heijn en voedselproducenten opgehaald die nog aan alle voedselveiligheidseisen voldoen. Voorbeelden zijn groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis waar een overschot van is. Met hun initiatieven zorgen ze ervoor dat reststromen opgewaardeerd worden tot verrassende gerechten en producten. In Den Haag zal chefkok Michael van Emmerloot de keuken runnen, met ondersteuning van head chef Lucas Jeffries. In het restaurant wisselt het menu dagelijks want de chefs zijn afhankelijk van ‘de oogst van de dag’. Het restaurant is gevestigd in een pand recht tegenover het Binnenhof. Het biedt plek voor 85 couvert en heeft een aparte ruimte om af te huren met uitzicht op de Hofvijver. Bron: @FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid