Jaarlijks betrekt La Place 2,3 miljoen kilo groenten en fruit uit eigen land


Formulenieuws – La Place neemt bij voorkeur groenten en fruit af bij lokale boeren en telers. Vooral tijdens het ‘volle grondseizoen’, dat loopt van maart tot en met oktober worden veel grondstoffen uit Nederland gehaald. Jaarlijks betrekt La Place ruim 2,3 miljoen kilo aan groenten en fruit bij Nederlandse boeren en telers. La Place wil haar gasten een goed en verantwoord assortiment aanbieden. Om dat te bereiken werkt La Place uitsluitend met een dagelijks vers en 100% natuurlijk productaanbod. Het liefst uit eigen land. Zo zijn de biologische Laura aardappeltjes afkomstig uit de Noordoostpolder (192.000 kg). Deze worden speciaal voor La Place geteeld door 25 samenwerkende boeren. De Jonagold appels (640.000 kg) komen bij de Familie van Wijk uit Houten vandaan en alle kruiden van een bedrijf uit Etten-Leur (32.000kg). Alle ingrediënten die La Place dagelijks gebruikt, worden iedere morgen bij de vestigingen aangeleverd, zodat alles dagvers is te bereiden. Om duidelijkheid te geven waar La Place alle grondstoffen vandaan haalt, heeft het bedrijf een infographic gemaakt waarop is te zien welke producten waar vandaan komen. La Place is de laatste maanden steeds actiever als het gaat om de boodschap achter de producten en het restaurantconcept. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid