Jelle Conijn (Ciel Bleu) wint Slag op de Schelde


Wedstrijd – Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, heeft de kookwedstrijd Slag op de Schelde gewonnen. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. De Slag op de Schelde werd gehouden aan boord van het schip de Adriana. Tijdens een 6 uur durende vaart op het water van Nationaal Park de Oosterschelde hadden zes deelnemers de opdracht gekregen een gerecht met asperges en met een product uit de Oosterschelde te maken, begeleid door een bijpassende drank. De gerechten werden blind geproefd door twee jury’s, een vakjury en een persjury. Samen met zijn commis Yorrick Jansen wist Jelle Conijn de vakjury bestaande uit SVH Meesterkoks Edwin Vinke (De Kromme Watergang), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Sjaak Jobse te overtuigen met zijn gerecht ‘Fruits de mer Oosterschelde style’ geserveerd in een boot, waarbij een gin-tonic-cocktail ‘GT ocean style’. De vakjury was onder de indruk van de smaken en het gebruik van Zeeuwse producten in vrijwel elk onderdeel van het gerecht. Sommeliers Mike Dooms (De Kromme Watergang) en Paul Labruijere (Katseveer beoordeelden de drank-spijscombinaties. Persprijs De persjury koos voor Takis Panagakis die met commis Samantha Bijsterveld de elementen uit de natuur rond de Oosterschelde mixte met Zuid-Europese ingrediënten. Hun gerecht ‘Eb en vloed’ bestond onder meer uit Oosterscheldekreeft, witte asperges, yuzu, groene plantjes en zeewier uit Zeeland en Griekse kritharaki-pasta. In de persjury namen zitting uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair redacteuren Stefanie van der Maas (Little Spoon) en Astrid Schreuders (AstridsTaste). Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid