Joop Braakhekke geeft kinderen smaakles tijdens bloemen- en plantenbeurs


Horeca – Chef kok en tv-persoonlijkheid Joop Braakhekke en Kids University kok Gaston Curfs gaan kinderen, tijdens de bloemen- en plantenbeurs Floraliën, smaakles geven. De twee koks gaan samen met de kinderen aan de slag met het bereiden van twee gerechtjes uit het Gezonde Kindermenu. De Floraliën wordt 9 tot en met 18 mei gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Euro-Toques Nederland is partner van deze beurs en wil met een smaakexperience laten zien waar de organisatie voor staat Euro-Toques Nederland (ETN) is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede en eerlijke kwaliteit. Ook wordt aandacht besteed aan een gezond kindermenu. Samen met kinderen en koks heeft Stichting Kids University for Cooking het gezonde kindermenu ontwikkeld. Een aantal restaurants serveert dit menu en is inmiddels door kinderen bestempeld als ‘Kids Proef’. Wat Kids Proef is wordt op 10 mei duidelijk in de Kids Proef Smaakles. Joop Braakhekke en Gaston Curfs, gaan met kinderen uit het publiek aan de slag en bereiden twee gerechtjes uit het Gezonde Kindermenu. Vervolgens wordt door het publiek beoordeeld of deze gerechtjes ook echt Kids Proef zijn. Ted Janssen, voorzitter van ETN: ”De Floraliën biedt ons dé gelegenheid om vele tienduizenden consumenten met showcooking te laten zien en proeven hoe een gezonde maaltijd met streek- en seizoensproducten mogelijk is. Samen met telers als Koppert Cress en Rungis wordt een presentatie gemaakt waarbij de koks letterlijk uit de showtuinen hun groenten en fruit plukken. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid