Jumbo Verberne heeft eerste verspillingsschap van Nederland


Duurzaamheid - Het eerste verspillingsschap van Nederland is geopend bij de Jumbo-supermarkt van George Verberne in Wageningen. In dit winkelschap staan producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden. In het schap liggen allerlei producten die gemaakt zijn van producten die anders weggegooid, vergist of verwerkt zouden worden tot diervoeding. In het schap liggen u producten zoals soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep gemaakt van sinaasappelschillen. Via deze langlopende campagne willen Jumbo Verberne en de ondernemers van het platform Verspilling is Verrukkelijk de consumenten prikkelen om minder voedsel te verspillen. Wageningen University & Research gaat via het verspillingschap onderzoek doen naar de consumentenacceptatie van deze geredde producten. Het schap werd in gebruik genomen door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen en een aantal meewerkende partners. Een daarvan is GRO Mushrooms dat vooralsnog als enig bedrijf met een vers product in het schap staat. GRO kweekt mushrooms op koffiedik dat wordt verzameld bij bedrijven. Op die manier ontstaat een circulair systeem. De andere producten in het verspillingsschap zijn lang houdbare producten. Bron WUR/@FoodClicks Duurzaamheid - Het eerste verspillingsschap van Nederland is geopend bij de Jumbo-supermarkt van George Verberne in Wageningen. In dit winkelschap staan producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden. In het schap liggen allerlei producten die gemaakt zijn van producten die anders weggegooid, vergist of verwerkt zouden worden tot diervoeding. In het schap liggen u producten zoals soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep gemaakt van sinaasappelschillen. Via deze langlopende campagne willen Jumbo Verberne en de ondernemers van het platform Verspilling is Verrukkelijk de consumenten prikkelen om minder voedsel te verspillen. Wageningen University & Research gaat via het verspillingschap onderzoek doen naar de consumentenacceptatie van deze geredde producten. Het schap werd in gebruik genomen door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen en een aantal meewerkende partners. Een daarvan is GRO Mushrooms dat vooralsnog als enig bedrijf met een vers product in het schap staat. GRO kweekt mushrooms op koffiedik dat wordt verzameld bij bedrijven. Op die manier ontstaat een circulair systeem. De andere producten in het verspillingsschap zijn lang houdbare producten. Bron WUR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid