Justin Koopman wint Rotterdams Kooktalent 2015


Vakwedstrijd - Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is gisteren uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Koopman imponeerde de jury tijdens de finale die, tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden, met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc. De jury bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en Ian van Eck (Zegro) roemde de creativiteit van de jonge souschef. De strijd ging tussen Jordy Prenger (HMB), Niek Boermans (Perron), Leon Broekhuijsen (Harmonie) en Justin Koopman (Zeezout). De vier finalisten van Rotterdams Kooktalent stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediënten uit een black box een gerecht bereiden. In de blackbox zat onder meer sukade, rode poon, eieren, gele biet en rabarber. De koks moesten een vlees- of visgerecht maken en daarbij gebruik maken van alle overige ingrediënten. De jury van Kooktalent bestond verder uit Ian van Eck (Zegro), Pepijn Schmeink (Dertien Rotterdam), Edwin Klaasen (Desemenzo), Jos Groothuizen (Perceel) François Geurds (FG) en Fred Mustert (Fred). Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de derde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Rotterdamse Kost is een meerdaags cultureel en culinair muziekfestival. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid