‘Ketels aan de Kade’ brengt in Rotterdam foodhistorie tot leven


Event - Op zaterdag 30 augustus vindt in historisch Delfshaven ‘Ketels aan de Kade’ plaats; een Food festival waar de voedselhistorie tot leven wordt gebracht. ‘Food’ is actueler dan ooit en Rotterdam, zeker met de op handen zijnde opening van de Markthal. Ketels aan de Kade voegt daar een nieuwe dimensie aan toe: het eetverleden. Delfshaven bestaat dit jaar 625 jaar en kent een lange geschiedenis van o.a. haring, jenever, graan en bier. Met een heus historisch eetplein, zal de voedsel historie worden herleefd in dit jubilerende stadsdeel van Rotterdam. Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied, zo laat de organisatie weten. Koockplein; Het Piet Heynsplein wordt speciaal voor Ketels aan de Kade omgetoverd tot Koockplein. In deze openlucht -herberg kunt u de historie letterlijk proeven, maar ook deelnemen aan de verschillende workshops, zoals haring kaken of worst maken. Of genieten van een drankje, hapje en historisch vertier. Marckt; Een breed scala van levensmiddelen worden op de historische markt vanuit verschillende kramen aangeboden, zoals specerijen & kruiden, vleesch & visch (wild, gevogelte), drancken (bijv. Rotterdams bier), groenten (vergeten), sauzen, koockgerei, deegproducten of boeken. Bezoekers van de horecagelegenheden kunnen op straat of op de terrassen de geschiedenis daadwerkelijk proeven. In het historische pand ‘De Dubbele Palmboom’ is een exposities over het Rotterdams eetverleden. Ook is de geschiedenis te beleven in de Pelgrimvaderskerk, het VOC pand of stadsbrouwerij de Pelgrim. Tijdens Ketels aan de Kade wordt ook een bijzonder monument onthuld: ‘Footsteps’, een bronzen kunstwerk in het trottoir met de voetafdrukken van William en Dorothy Bradford. Bradford was een van de leiders van de Pilgrim Fathers, die later het ruime sop kozen richting ”De Nieuwe Wereld”. De organisatie roemt de levensmiddelenindustrie tevens op producten aan te bieden die niet mogen ontbreken op de Historische Marckt. Te denken valt historische ‘vergeten’ groente & fruit, kazen en noten, bieren, koek of kookgerei. Meer informatie hierover: programma@ketelsaandekade.nl. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid