KHN wil navolging van pilot NIX18 in Utrecht


Campagne – De pilot van de ‘Stichting NIX18 in Utrecht’, KHN en de gemeente Utrecht is na één jaar zo'n succes dat de aanpak een structureel vervolg zou moeten krijgen. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de Utrechtse horecaondernemers de leeftijdsgrens naleeft en geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18. In 2016 was de naleving van de leeftijdsgrens nog 15%. Alle deelnemende horecabedrijven zijn enthousiast over de pilot en de resultaten en vinden ook dat meer gemeenten Utrecht moeten volgen. Eddy Schouten, voorzitter van Stichting NIX18 in Utrecht: “Door de pilot is niet alleen de naleving verbeterd, maar zijn de horecaondernemers ook met elkaar in gesprek en werken we samen om het doel, het niet schenken aan minderjarigen, te bereiken.” Wethouder Victor Everhardt (Volksgezondheid) van de gemeente Utrecht: “Ik vind het belangrijk dat de schade aan de gezondheid van jongeren door alcoholgebruik wordt aangepakt. Daarom waardeer ik het dat de Utrechtse horeca haar verantwoordelijkheid neemt en dat dit ook een positief resultaat oplevert.” Vier controles ‘Stichting NIX18 in Utrecht’ laat de controles op de naleving van de leeftijdsgrens uitvoeren door een onafhankelijk en gespecialiseerd bureau. Deelnemende horecabedrijven krijgen minimaal vier controles per jaar; ieder kwartaal minstens een. Per overtreding op de leeftijdsgrens wordt één extra hercontrole binnen hetzelfde kwartaal uitgevoerd. De stichting streeft met haar deelnemers naar minimaal een gelijkwaardig of hoger gemiddeld nalevingspercentage van 65%. Rol gemeente De gemeente is bij de ondernemers van ‘Stichting NIX18 in Utrecht’ terughoudend in het reguliere toezicht op de controle op de leeftijdsgrens. Maar wanneer er drie keer een overtreding plaatsvindt, komt de ondernemer weer onder actief toezicht van de gemeente. KHN wil navolging KHN is enthousiast over de pilot NIX18 in Utrecht en wil graag dat deze werkwijze ook in andere gemeenten wordt opgepakt. Bron: KHN/@FoodClicks Campagne – De pilot van de ‘Stichting NIX18 in Utrecht’, KHN en de gemeente Utrecht is na één jaar zo'n succes dat de aanpak een structureel vervolg zou moeten krijgen. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de Utrechtse horecaondernemers de leeftijdsgrens naleeft en geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18. In 2016 was de naleving van de leeftijdsgrens nog 15%. Alle deelnemende horecabedrijven zijn enthousiast over de pilot en de resultaten en vinden ook dat meer gemeenten Utrecht moeten volgen. Eddy Schouten, voorzitter van Stichting NIX18 in Utrecht: “Door de pilot is niet alleen de naleving verbeterd, maar zijn de horecaondernemers ook met elkaar in gesprek en werken we samen om het doel, het niet schenken aan minderjarigen, te bereiken.” Wethouder Victor Everhardt (Volksgezondheid) van de gemeente Utrecht: “Ik vind het belangrijk dat de schade aan de gezondheid van jongeren door alcoholgebruik wordt aangepakt. Daarom waardeer ik het dat de Utrechtse horeca haar verantwoordelijkheid neemt en dat dit ook een positief resultaat oplevert.” Vier controles ‘Stichting NIX18 in Utrecht’ laat de controles op de naleving van de leeftijdsgrens uitvoeren door een onafhankelijk en gespecialiseerd bureau. Deelnemende horecabedrijven krijgen minimaal vier controles per jaar; ieder kwartaal minstens een. Per overtreding op de leeftijdsgrens wordt één extra hercontrole binnen hetzelfde kwartaal uitgevoerd. De stichting streeft met haar deelnemers naar minimaal een gelijkwaardig of hoger gemiddeld nalevingspercentage van 65%. Rol gemeente De gemeente is bij de ondernemers van ‘Stichting NIX18 in Utrecht’ terughoudend in het reguliere toezicht op de controle op de leeftijdsgrens. Maar wanneer er drie keer een overtreding plaatsvindt, komt de ondernemer weer onder actief toezicht van de gemeente. KHN wil navolging KHN is enthousiast over de pilot NIX18 in Utrecht en wil graag dat deze werkwijze ook in andere gemeenten wordt opgepakt. Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca khn nix18

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid