Koen Bakker is eerste SVH Meester Horecaondernemer


Benoeming – Vandaag op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Koen Bakker is daarmee de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Met deze nieuwe meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd. De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming in de proef te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers van Hotel Management School Maastricht track Foodservice, namens Koninklijke Horeca Nederland ondernemers Hajé de Jager en Robèr Willemsen (voorzitter KHN), Ricardo Eshuis. directeur SVH en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels van SVH). De commissie kijkt terug op een mooi en intensief traject dat bestaat uit gesprekken met de Commissie Meesterproef, het overleggen van talloze cijfers en zijn visie op ondernemerschap, goed werkgeverschap en gastvrijheidsconcepten. Onderdeel van het traject is een mystery visit waarbij de dagelijkse bedrijfsvoering wordt beoordeeld. Uit alle beoordeling bleek steeds dat Koen Bakker een vakman is. Dat werd eerder dit jaar al onderstreept toen Het Hooihuis het Beste Leerbedrijf Horeca 2017-2018 werd. Dwars door hele branche De Meesterhorecaondernemer gaat dwars door hele branche. De onderscheiding die dit jaar op de Horecava werd gelanceerd heeft als doel het stimuleren van goed werkgeverschap en goed ondernemerschap. Deze titel laat ook zien dat succesvol ondernemerschap vraagt om durf om van operationeel denken en werken in een zaak toe te groeien naar het neerzetten van een strategie. “Koen heeft dit als selfmade man in de afgelopen jaren gedaan door zichzelf te dwingen die stap te zetten,’ aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De titel van SVH Meesterhorecaondernemer is een manier om kwaliteit zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers. Een excellente ondernemer heeft in die zin een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom. De nieuwbakken Meester Koen Bakker: “Ik ben dit traject niet ingegaan voor een titel of een speldje, maar juist om mee te helpen het ondernemerschap in Nederland te stimuleren en de horeca te helpen nog aantrekkelijker te worden als werkgever.” SVH Meestertitels De nieuwe titel is de zesde titel naast de vijf al bestaande SVH Meestertitels die SVH namens de branche beheert: SVH Meestergastheer, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterkok, SVH Meesterschenker en SVH Wijnmeester. Nederland heeft op dit moment 285 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels. In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de titel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. Bron: @FoodClicks Benoeming – Vandaag op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Koen Bakker is daarmee de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Met deze nieuwe meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd. De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming in de proef te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers van Hotel Management School Maastricht track Foodservice, namens Koninklijke Horeca Nederland ondernemers Hajé de Jager en Robèr Willemsen (voorzitter KHN), Ricardo Eshuis. directeur SVH en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels van SVH). De commissie kijkt terug op een mooi en intensief traject dat bestaat uit gesprekken met de Commissie Meesterproef, het overleggen van talloze cijfers en zijn visie op ondernemerschap, goed werkgeverschap en gastvrijheidsconcepten. Onderdeel van het traject is een mystery visit waarbij de dagelijkse bedrijfsvoering wordt beoordeeld. Uit alle beoordeling bleek steeds dat Koen Bakker een vakman is. Dat werd eerder dit jaar al onderstreept toen Het Hooihuis het Beste Leerbedrijf Horeca 2017-2018 werd. Dwars door hele branche De Meesterhorecaondernemer gaat dwars door hele branche. De onderscheiding die dit jaar op de Horecava werd gelanceerd heeft als doel het stimuleren van goed werkgeverschap en goed ondernemerschap. Deze titel laat ook zien dat succesvol ondernemerschap vraagt om durf om van operationeel denken en werken in een zaak toe te groeien naar het neerzetten van een strategie. “Koen heeft dit als selfmade man in de afgelopen jaren gedaan door zichzelf te dwingen die stap te zetten,’ aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De titel van SVH Meesterhorecaondernemer is een manier om kwaliteit zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers. Een excellente ondernemer heeft in die zin een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom. De nieuwbakken Meester Koen Bakker: “Ik ben dit traject niet ingegaan voor een titel of een speldje, maar juist om mee te helpen het ondernemerschap in Nederland te stimuleren en de horeca te helpen nog aantrekkelijker te worden als werkgever.” SVH Meestertitels De nieuwe titel is de zesde titel naast de vijf al bestaande SVH Meestertitels die SVH namens de branche beheert: SVH Meestergastheer, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterkok, SVH Meesterschenker en SVH Wijnmeester. Nederland heeft op dit moment 285 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels. In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de titel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht



Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid