Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste Nederlandse Meesterhorecaondernemer

V.l.n.r.: Lisette Bakker, Ton Lenting, Koen Bakker, Fiene Bakker, Robèr Willemsen, Paul van Oers en Ricardo Eshuis

Horeca - Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, is maandag 17 september, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. De titel is nieuw in Nederland.

De feestelijke inauguratie vond plaats tijdens de officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De inauguratie werd geopend door Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘'We hebben succesvolle ondernemers nodig om de branche verder te professionaliseren. Topondernemers dragen bij aan een goed werknemersklimaat waarin medewerkers kunnen groeien door hen doorgroeiperspectief te bieden. We hebben daar boegbeelden zoals Meesterondernemers voor nodig om andere ondernemers te inspireren.’'

De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Drievoudig SVH Meester Paul van Oers van Hotel Management School Maastricht track Foodservice blikte terug op de Meesterproef die Koen heeft afgelegd op 8 en 9 mei 2018. De proef die Van Oers samen met ondernemers Hajé de Jager en Robèr Willemsen (tevens voorzitter KHN) en Ricardo Eshuis en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels SVH) afnam, beschouwde hij als een zeer verdiende kroon op het werk van Bakker. 

Nieuwe meestertitel 

De titel van SVH Meesterhorecaondernemer is voor SVH en KHN een manier om excellent ondernemerschap zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De Meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Een excellente ondernemer heeft ook een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek