Koopmans ontwikkelt pannenkoekmix op basis van duurzaam geteelde granen

Volgens Koopmans dient er meer aandacht te zijn voor de kansen en de noodzaak van MVO binnen de sector pannenkoekenrestaurants

Horeca - In nauwe samenwerking met ondernemers van pannenkoekenrestaurants heeft Koopmans Professioneel de eerste pannenkoekmix op basis van duurzaam geteelde granen van Nederlandse bodem ontwikkeld.

De geselecteerde granen worden duurzaam geteeld en gescheiden gemalen tot meel om de traceerbaarheid in de keten te garanderen. Het project is gestart met het organiseren van kennissessies voor pannenkoekenrestaurants. Hierin zijn ondernemers meegenomen in de geschiedenis, groei en verwerking van graan tot pannenkoek. Aan het einde van de dag is volgens productmanager Sandra van Ruiten van Koopmans Professioneel consensus bereikt over de basis van de duurzame pannenkoek. “Dit was een belangrijke mijlpaal in het project. Alleen bij voldoende deelnemers heeft het project kans van slagen.” Daarnaast dient er volgens Koopmans meer aandacht te zijn voor de kansen en de noodzaak van MVO binnen de sector pannenkoekenrestaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk