‘Kostenefficiënt herinrichten van foodservice-gebieden loont’


Catering - Zo'n 50 facilitair professionals lieten zich inspireren door Erik Goudbeek (mede-eigenaar Horequip) en Michael Bouwens (directeur Bouwens Groep), tijdens een kennissessie van Albron, Horequip en Bouwens Groep vanmorgen. Belangrijkste conclusie van de bijeenkomst: kostenefficiënt inrichten van facilitaire zaken hoeft niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Erik Goudbeek: "Uit ervaring weten we dat het herinrichten van foodservice-gebieden binnen bedrijven niet alleen een positief effect heeft op de gebruikerswaarde van een pand, maar ook op de kosten van facilitaire zaken. Denk hierbij aan het verminderen van het aantal werkplekken en het inzetten van minder en energiezuinigere apparatuur in het bedrijfsrestaurant, maar ook aan het verlagen van kosten voor vergaderlunches en andere banquetingactiviteiten. Medewerkers lunchen en overleggen namelijk liever in een mooi bedrijfsrestaurant of in een fijne koffiecorner dan in een vergaderzaal." De samenwerking tussen soft services zoals beveiliging en receptie is een populaire ontwikkeling in het vakgebied. Michael Bouwens onderschrijft deze trend: "Beveiliging, receptie, maar ook catering zijn diensten binnen een bedrijf die elkaar overlappen. Wij zien in de praktijk dat vergaande samenwerking of zelfs het samenvoegen van deze diensten heel goed werkt en de kosten afnemen doordat er efficiënter wordt gewerkt." Volgens Joost Homminga, business manager bij Albron, loont het om te investeren in het optimaal inrichten van foodservice-gebieden in bedrijven: "Zo'n investering verdient zich in korte termijn terug. Een bedrijf dat bezoekers en medewerkers gastvrij ontvangt en goed verzorgt, heeft een positief (werkgevers)imago en profiteert van meer productieve en creatieve medewerkers die beter in hun vel zitten." Bron: Albron

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid