Kweekvlees: een verantwoord alternatief?


Voedsel – We eten met z’n allen steeds meer vlees. En dat leidt tot problemen. Een koe heeft bijvoorbeeld dezelfde schadelijke CO2-uitstoot als een auto. Maar er dient zich een oplossing aan. Kweekvlees. Een team van wetenschappers van de Universiteit van Maastricht is erin geslaagd om een burger te kweken op basis van stamcellen van een koe. De beefburger is vandaag gepresenteerd. De hamburger is gemaakt van stamcellen uit spierweefsel van een koe. In laboratoriumbakjes zijn deze cellen uitgegroeid tot stukken vlees. Tijdens de bijeenkomst van maandag wordt de kweekburger ter plaatse klaargemaakt en zullen twee vrijwilligers het stukje rundvlees proeven. Gekweekt vlees heeft veel milieuvoordelen. Zo is er minder landbouwgrond, minder water en minder energie voor nodig. Bovendien hoeven er minder dieren geslacht te worden en kan het vlees gezonder worden gemaakt door toevoeging van onverzadigde vetten. De oplossing dus? Later misschien, nu nog niet. Het duurt volgens de wetenschappers sowieso nog minimaal 10 jaar voordat kweekvlees voor iedere consument beschikbaar kan komen.   Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid