La Boca Rotterdam opent als shop-in-shop eerste Koopmans Crêpe Creaties

Koopmans wil met de nieuwe formule ondernemerskwaliteiten van franchisenemers verbinden met haar merkbekendheid

Convenience - Lunchroom La Boca in het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein krijgt als eerste in Nederland het nieuwe shop-in-shopconcept Crêpe Creaties van Koopmans. Consumenten kunnen er terecht voor gevulde crêpes in zoete en hartige varianten om ter plekke te eten of mee te nemen voor onderweg.

De opening van de eerste Crêpe Creaties in La Boca vindt plaats op dinsdag 29 november. Crêpe Creaties is als shop-in-shopconcept ontwikkeld door Koopmans om de crêpe in ons land net zo groot te maken als in het buitenland. “We brengen onze merkkracht, de ervaring van bestaande ondernemers en blurring tussen retail en out-of-home op een verrassende manier samen. Als merk willen wij op relevante momenten aanwezig zijn”, licht product manager Sandra van Ruiten toe. Koopmans opent zelf geen winkels, maar kiest voor samenwerking met franchisenemers. “Bestaande horecaondernemers bieden we, naast onze expertise op het gebied van pannenkoeken, het vertrouwen dat consumenten hebben in het merk Koopmans.”

Verbinden
Koopmans wil met de nieuwe formule ondernemerskwaliteiten van franchisenemers verbinden met haar merkbekendheid. “Consumenten zoeken merken waarmee zij zich kunnen identificeren”, zegt eigenaar Rogier Bourgonje van lunchroom La Boca dat de eerste Crêpe Creaties in z’n zaak opent. “Koopmans is zo’n merk. Ik ben graag innovatief bezig met mijn zaak en sta dan ook open om nieuwe concepten te testen. Voor ons biedt de meeneemverkoop bovendien mogelijkheden om extra omzet te genereren.”

Varianten
Crêpe Creaties biedt dunne pannenkoeken met vijf verschillende vullingen en een seizoensvariant en kunnen naar eigen voorkeur worden samengesteld. Prijzen variëren van een zoete variant voor 4,95 euro tot een hartige Crêpe Creatie voor 5,95 euro. De crêpe kan worden gegeten als snack, lunchartikel of als alternatief voor broodjes en salades. Een speciale cone-vormige verpakking stelt de consument in staat ook onderweg een crêpe te eten. De verdere uitrol van Koopmans Crêpe Creaties vindt plaats vanaf het tweede kwartaal van 2017.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk