Landelijke beweging voor beter eten in de zorg van start


Hospitality - Meer dan honderd zorgorganisaties komen vanaf dinsdag in actie voor een structurele verbetering van het eten voor patiënten, kwetsbare ouderen en jongeren. Deze landelijke beweging ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is een initiatief van Diverzio. Samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken riep Diverzio deze zomer zorgorganisaties op om samen van het eten in de zorg ‘het lekkerste en goedkoopste medicijn’ te maken. De oproep vindt volgens Diverzio weerklank in het hele land. Overal ontstaan regionale groepen van mensen in de zorg die aan de slag gaan met hun maaltijdvoorziening, waaronder in de ouderenzorg, bij ziekenhuizen, in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Afvalbak Het eten in de zorg kan echt beter, zo stelt directeur Koen Nouws Keij van Diverzio. “Dat 30 tot 40 procent van de maaltijden in de afvalbak belandt, is een teken dat er iets niet goed gaat. Als aan de andere kant een kwart van de ouderen in de zorg ondervoed is, moet er toch een lampje gaan branden. Vervolgens horen we regelmatig berichten over verdrietige mensen die niet meer lekker kunnen eten en verdrietige zorgorganisaties die een goede maaltijdvoorziening niet voor elkaar krijgen. Wat wij nu willen laten zien: je bent niet alleen, samen kunnen we het anders doen. En integraal bekeken is een goede zorgmaaltijd juist goedkoper in plaats van duurder.” De kick-off voor de campagne in de regio Friesland/Noord-Nederland start dinsdag in het Antonius ziekenhuis in Sneek. Bron: @FoodClicks

Hospitality - Meer dan honderd zorgorganisaties komen vanaf dinsdag in actie voor een structurele verbetering van het eten voor patiënten, kwetsbare ouderen en jongeren. Deze landelijke beweging ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is een initiatief van Diverzio. Samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken riep Diverzio deze zomer zorgorganisaties op om samen van het eten in de zorg ‘het lekkerste en goedkoopste medicijn’ te maken. De oproep vindt volgens Diverzio weerklank in het hele land. Overal ontstaan regionale groepen van mensen in de zorg die aan de slag gaan met hun maaltijdvoorziening, waaronder in de ouderenzorg, bij ziekenhuizen, in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Afvalbak Het eten in de zorg kan echt beter, zo stelt directeur Koen Nouws Keij van Diverzio. “Dat 30 tot 40 procent van de maaltijden in de afvalbak belandt, is een teken dat er iets niet goed gaat. Als aan de andere kant een kwart van de ouderen in de zorg ondervoed is, moet er toch een lampje gaan branden. Vervolgens horen we regelmatig berichten over verdrietige mensen die niet meer lekker kunnen eten en verdrietige zorgorganisaties die een goede maaltijdvoorziening niet voor elkaar krijgen. Wat wij nu willen laten zien: je bent niet alleen, samen kunnen we het anders doen. En integraal bekeken is een goede zorgmaaltijd juist goedkoper in plaats van duurder.” De kick-off voor de campagne in de regio Friesland/Noord-Nederland start dinsdag in het Antonius ziekenhuis in Sneek. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid