Landelijke poëzie-actie bij pannenkoekenrestaurants


Actie - 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland zijn afgelopen weekend de PoëziePretPlacemat-actie gestart. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) start deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht, georganiseerd door Special Arts. Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Barbara Hietink uit Zaltbommel van wie het gedicht Binnenpretjes op de placemat staat, was bij de start van de actie. Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema 'onderweg'. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters zal op 11 april 2018 de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden. De feestelijke aftrap van de actie vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn. Bron: KHN Actie - 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland zijn afgelopen weekend de PoëziePretPlacemat-actie gestart. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) start deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht, georganiseerd door Special Arts. Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Barbara Hietink uit Zaltbommel van wie het gedicht Binnenpretjes op de placemat staat, was bij de start van de actie. Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema 'onderweg'. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters zal op 11 april 2018 de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden. De feestelijke aftrap van de actie vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn. Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht


Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid