Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland


Wedstrijd - Culinair talent wedstrijdkoken Lars Drost van Ciel Blue gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Dit werd bekend na de finalewedstrijd op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vijf kandidaten hadden zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij de Nederlandse talenten zijn beoordeeld door de grote sterrenchefs van Nederland. Voorzitter Bocuse d’Or Nederland Jonnie Boer van het vaak bekroonde restaurant Librije: “Het gaat om smaak, om presentatie, werkwijze en dat allemaal onder de druk van de klok. Er werd boerenduif en saibling verwerkt tot gerecht, waarbij 80% van het gerecht uit groenten moest bestaan.” Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. De opdracht Het bestuur had ervoor gekozen om groenten dit jaar centraal te stellen met als thema ‘verfijning’. Er werd een vis- en een vleesgerecht gemaakt. Bij het visgerecht gold dat 80% van het gerecht uit groenten moet bestaan en 20% uit vis. De kandidaten hadden en 5 uur en 35 minuten de tijd om alles op gelijk opgemaakte borden te presenteren aan de jury. Dit geldt als opmaat naar de 12 borden en presentatie op een schaal die tijdens de Europese finale in Turijn verplicht is.   Vakjury De vakjury stond, zoals gezegd, onder leiding van Jonnie Boer (Librije***). De vakjury uit de SVH Meesterkoks: Soenil Bahadoer (De Lindehof**); Francois Geurts (FG**); André van Doorn (Kasteel Heemstede*); Rutger van der Weel (Katseveer*); Roger Rassin (La Rive) en Jan Smink (bestuurslid Bocuse d’Or NL en oud deelnemer) . De vijf Kandidaten voor de finale Bocuse d’Or Nederland waren Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum); Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee); Thomas Beekhuis, Bos&Bos Catering/DOTgroningen (Groningen); Lars Drost, restaurant Ciel Blue** (Amsterdam) en Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht) Bron: Bocuse d’Or Nederland Wedstrijd - Culinair talent wedstrijdkoken Lars Drost van Ciel Blue gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Dit werd bekend na de finalewedstrijd op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vijf kandidaten hadden zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij de Nederlandse talenten zijn beoordeeld door de grote sterrenchefs van Nederland. Voorzitter Bocuse d’Or Nederland Jonnie Boer van het vaak bekroonde restaurant Librije: “Het gaat om smaak, om presentatie, werkwijze en dat allemaal onder de druk van de klok. Er werd boerenduif en saibling verwerkt tot gerecht, waarbij 80% van het gerecht uit groenten moest bestaan.” Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. De opdracht Het bestuur had ervoor gekozen om groenten dit jaar centraal te stellen met als thema ‘verfijning’. Er werd een vis- en een vleesgerecht gemaakt. Bij het visgerecht gold dat 80% van het gerecht uit groenten moet bestaan en 20% uit vis. De kandidaten hadden en 5 uur en 35 minuten de tijd om alles op gelijk opgemaakte borden te presenteren aan de jury. Dit geldt als opmaat naar de 12 borden en presentatie op een schaal die tijdens de Europese finale in Turijn verplicht is.   Vakjury De vakjury stond, zoals gezegd, onder leiding van Jonnie Boer (Librije***). De vakjury uit de SVH Meesterkoks: Soenil Bahadoer (De Lindehof**); Francois Geurts (FG**); André van Doorn (Kasteel Heemstede*); Rutger van der Weel (Katseveer*); Roger Rassin (La Rive) en Jan Smink (bestuurslid Bocuse d’Or NL en oud deelnemer) . De vijf Kandidaten voor de finale Bocuse d’Or Nederland waren Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum); Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee); Thomas Beekhuis, Bos&Bos Catering/DOTgroningen (Groningen); Lars Drost, restaurant Ciel Blue** (Amsterdam) en Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht) Bron: Bocuse d’Or Nederland

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht



Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid