Lars van Galen ontvangt titel SVH Meesterkok
Horeca - Lars van Galen, patron cuisiner van Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink in Hengelo, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Hij mag zich hiermee officieel meesterkok noemen. Dennis Kuipers, meesterkok bij restaurant Vinkeles in Amsterdam, en Marc van Gulick, meesterkok bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, namen de proef af. In aanwezigheid van secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Van Galen werd tijdens de proef bijgestaan door zijn hele team. De commissie was onder de indruk van de creativiteit van de keuken, de mooie ingrediënten en de zorgvuldig gekozen wijn-/spijscombinaties. De ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en een saus van milde curry was volgens de commissie één van de vele culinaire hoogtepunten van de lunch en het diner. Een jongensdroom is uitgekomen voor Van Galen, vertelt de kersverse meesterkok. "Op jonge leeftijd al, werd ik geïnspireerd door mijn leermeesters SVH Meesterkok Hans Snijders en SVH Meesterkok René Brienen. Zij stimuleerden mij het hoogst haalbare na te streven. Ik ben enorm trots dat dit nu gelukt is”. Van Galen wordt geïnaugureerd als 140ste SVH Meesterkok van ons land. Bron: FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek