Leerlingen Sterklas starten schooljaar met boek over ‘de hedendaagse keuken’


Horeca - Het nieuwe schooljaar aan het ROC Amsterdam voor de Meesterkoks in spé van de Sterklas is maandag 26 augustus gestart. Tweesterrenchef en Gildemeester Onno Kokmeijer verraste de leerlingen met het boek ‘De Essentie’. Een boek dat past in de hedendaagse culinaire opleiding. De Sterklasopleiding onder leiding van meesterkok Theo van Rensch,  is een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en leidt talentvolle jonge koks op tot Meesterkoks. Deze Meesterkoks in spé zullen gedurende de opleiding de kneepjes van het vak leren, maar chef-kok Onno Kokmeijer gaf ze bij de aftrap van het studiejaar alvast ‘De Essentie, de hedendaagse keuken’ mee. Dit is een boek van Jean-Pierre Gabriel over de kooktechnieken van vandaag. 'Het is een vertaalslag van de hedendaagse moderne gastronomie en onmisbaar in een culinaire opleiding', zegt Onno Kokmeijer. Zeven topkoks werkten mee aan het boek, onder wie Peter Goossens en Sergio Herman. Het nieuwe jaar werd afgetrapt met een lunch in de Skylounge van het Double Tree Hilton Hotel in Amsterdam. Hierbij waren de leerlingen, docenten en Onno Kokmeijer aanwezig. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid