Lekkerland rolt multi-temperatuur distributie uit in alle DC’s

Foto Peter J. Obenaus

Groothandel - Met de implementatie van multi-temperatuur distributie in DC Waddinxveen heeft Lekkerland de laatste stap gezet in de uitrol van een landelijke ‘multi-temp logistiek’. Alle drie distributiecentraWaddinxveen, Son en Meppel – van de convenience groothandel zijn nu over op deze nieuweklantgerichte technologie.

De consequente ontwikkeling van multi-temperatuur diensten is een van de strategische pijlers van Lekkerland en een belangrijke voorwaarde voor de verder groei van de gehele Lekkerland Groep. In deze nieuwe structuur heeft Lekkerland de mogelijkheid zowel ambiënt, vers en diepvries in één levering te combineren, overal in Nederland.

Rüdiger Pfeiffer, Directeur Operations bij Lekkerland Nederland BV daarover: “De logistieke structuur die Lekkerland hier heeft opgezet is uniek in Nederland. Vanuit onze afdeling routeplanning wordt dagelijks de optimale inzet van meer dan 130 vrachtwagens bepaald. In vergelijk met de standaard in de markt heeft onze multi-temperatuur configuratie geen vaste compartimenten en voldoet dus volledig aan de wisselende behoeftes van onze klanten. Alle multi-temp vrachtwagens kunnen voor elke route flexibel worden ingericht op basis van de logistieke wensen van die dag en de samenstelling van klanten en orders.”

Bron: Lekkerland/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek