Limburg Catering neemt catering WOZL over

Ondertekening van het contract tussen Limburg Catering en WOZL

Catering - Limburg Catering in Sittard heeft per 1 april de volledige catering van WOZL overgenomen. Het betreft zowel de catering in de 3 interne kantines van WSP Parkstad als de catering bij 8 externe opdrachtgevers.

Naast het werk heeft Limburg Catering ook de mensen overgenomen die hierbij betrokken zijn. Bij de overname zijn 67 fulltimers en parttimers (55 FTE) met afstand tot de arbeidsmarkt betrokken. Deze mensen zijn in een groepsdetachering door WOZL (Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg, red.) gedetacheerd aan Limburg Catering.

Naast afspraken over het bestaande personeel zijn er ook afspraken gemaakt over leer-werkplekken. Zo zijn beide partijen overeengekomen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden door Limburg Catering. Zij kunnen werkervaring opdoen en op termijn doorstromen naar een reguliere en volwaardige functie in de catering.

De werkzaamheden vinden plaats bij bedrijven, overheid en gezondheidszorg in Heerlen, Landgraaf, Brunssum en Kerkrade. Limburg Catering heeft de ambitie om de werkzaamheden in Parkstad op korte termijn verder uit te breiden en zo steeds meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te kunnen bieden in de catering.

Bron: Limburg Catering

Auteur: Steffen van Beek