Lokale cateraars zijn gestart op UvA- en HvA-campussen


Contractwisseling - De UvA (Universiteit van Amsterdam) en de HvA (Hogeschool van Amsterdam) hebben nieuwe cateringvoorzieningen. Onder leiding van Cormet zijn lokale ondernemers gestart met het aanbieden van eten en drinken op de onderwijsinstellingen. Pita Queen, Peperwortel, Maslow en SNCKBR; het zijn de partijen die invulling geven aan de nieuwe cateringvoorzieningen op de UvA en HvA. Dit alles onder leiding van Cormet, die de aanbesteding recent won en de activiteiten op de onderwijsinstellingen over heeft genomen van Eurest. Op haar website licht Cormet de activiteiten van de nieuwe partijen toe. Zo is er te lezen dat SNCKBR met duurzame ingrediënten comfort food maakt dat finger licking good, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van rommel blijft. Vanaf 2 januari laat Maslow zich ook zien op de UvA en HvA. De keuken is Midden-Oosters. De studenten kunnen hier terecht voor pitabroodjes met huisgemaakt humus, linzensoep en auberginesalade. Verder start Sapje op de campussen. Bij dit concept vindt de student gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden, zeewieren en superfoods, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Kromkommer maakt van afgekeurde groenten gerechten die weer op het bord van de student terechtkomen. Kromkommer is bekend en op veel plaatsen in Nederland actief. Bowls & Buns is echter geheel nieuw en het maaltijdenconcept laat zich voor het eerst op één van de campussen zien. Nieuw is ook Pita Queen. Eigengemaakte pita broodjes, zowel spelt, volkoren als glutenvrij. Tevens huisgemaakte quinoa biscuits. Origineel Cormet won de aanbesteding van het cateringcontract met name op de originele insteek waarbij het samenwerkt met lokale ondernemers uit de stad Amsterdam. Dit alles onder het motto: wij halen Amsterdam van buiten naar binnen. “Hiermee kunnen wij optimaal gehoor geven aan onze ambitie tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, aldus Rijkent Cornelius al eerder in @FoodClicks. Het nieuwe concept dat is ontwikkeld is voor Cormet ook de opmaat naar een bredere out-of-home benadering van de cateraar. Cornelius: “Met dit nieuwe concept zijn wij in staat vanaf nu andere markten te bedienen, zoals bedrijfscatering, kantoren, instellingen en leisure.” Het cateringcontract van UvA en HvA is het grootste onderwijscateringcontract van Nederland, vertelt Cornelius. “Het gaat om in totaal 13,5 miljoen euro omzet per jaar." Cormet heeft het contract voor vijf jaar gegund gekregen met een optie voor nog vijf jaar. Bron: @FoodClicks Contractwisseling - De UvA (Universiteit van Amsterdam) en de HvA (Hogeschool van Amsterdam) hebben nieuwe cateringvoorzieningen. Onder leiding van Cormet zijn lokale ondernemers gestart met het aanbieden van eten en drinken op de onderwijsinstellingen. Pita Queen, Peperwortel, Maslow en SNCKBR; het zijn de partijen die invulling geven aan de nieuwe cateringvoorzieningen op de UvA en HvA. Dit alles onder leiding van Cormet, die de aanbesteding recent won en de activiteiten op de onderwijsinstellingen over heeft genomen van Eurest. Op haar website licht Cormet de activiteiten van de nieuwe partijen toe. Zo is er te lezen dat SNCKBR met duurzame ingrediënten comfort food maakt dat finger licking good, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van rommel blijft. Vanaf 2 januari laat Maslow zich ook zien op de UvA en HvA. De keuken is Midden-Oosters. De studenten kunnen hier terecht voor pitabroodjes met huisgemaakt humus, linzensoep en auberginesalade. Verder start Sapje op de campussen. Bij dit concept vindt de student gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden, zeewieren en superfoods, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Kromkommer maakt van afgekeurde groenten gerechten die weer op het bord van de student terechtkomen. Kromkommer is bekend en op veel plaatsen in Nederland actief. Bowls & Buns is echter geheel nieuw en het maaltijdenconcept laat zich voor het eerst op één van de campussen zien. Nieuw is ook Pita Queen. Eigengemaakte pita broodjes, zowel spelt, volkoren als glutenvrij. Tevens huisgemaakte quinoa biscuits. Origineel Cormet won de aanbesteding van het cateringcontract met name op de originele insteek waarbij het samenwerkt met lokale ondernemers uit de stad Amsterdam. Dit alles onder het motto: wij halen Amsterdam van buiten naar binnen. “Hiermee kunnen wij optimaal gehoor geven aan onze ambitie tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, aldus Rijkent Cornelius al eerder in @FoodClicks. Het nieuwe concept dat is ontwikkeld is voor Cormet ook de opmaat naar een bredere out-of-home benadering van de cateraar. Cornelius: “Met dit nieuwe concept zijn wij in staat vanaf nu andere markten te bedienen, zoals bedrijfscatering, kantoren, instellingen en leisure.” Het cateringcontract van UvA en HvA is het grootste onderwijscateringcontract van Nederland, vertelt Cornelius. “Het gaat om in totaal 13,5 miljoen euro omzet per jaar." Cormet heeft het contract voor vijf jaar gegund gekregen met een optie voor nog vijf jaar. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid