McCain krijgt meerderheids-belang in Van Geloven

Bitterballen van De Bourgondier

Industrie - McCain Foods Limited (McCain) en investeerder TowerBrook Capital Partners (TowerBrook) hebben vandaag bekendgemaakt  dat zij overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van een meerderheidsbelang in Van Geloven aan McCain. Van Geloven blijft als bedrijf zelfstandig opereren.

TowerBrook zal na de transactie aandeelhouder blijven van het bedrijf en de expansieplannen van Van Geloven blijven ondersteunen. Door de transactie krijgt Van Geloven toegang tot het uitgebreide netwerk van McCain in Europa. Bovendien versterkt de verkoop de ambities van beide bedrijven om marktleider in diepvriessnacks te worden in Europa.

Van Geloven levert een uitgebreid assortiment diepvries gemaksproducten middels een uitgebreid scala aan merken, zoals Mora, De Bourgondiër en heeft daarnaast de satéspecialist Hebro en de horecamerken Ad van Geloven, Van Lieshout en Welten. Verder produceert Van Geloven tal van private label-producten voor klanten in retail en foodservice. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van € 197 miljoen.

McCain Foods is een familiebedrijf en de grootste fabrikant van diepvries aardappelproducten ter wereld. Het bedrijf heeft 41 productiefaciliteiten op zes continenten en de producten van het bedrijf worden geserveerd in restaurants en verkocht in retail in meer dan 160 landen ter wereld.

Peter Doodeman, Chief Executive Officer van Van Geloven: “We vinden het geweldig om te gaan samenwerken met McCain. De wereldwijde schaalgrootte van McCain en haar deskundigheid op het gebied van diepvriesproducten zal niet alleen onze positie in de Benelux versterken, maar ook onze internationale groei versnellen naar een Europees platform. Met de steun van McCain en TowerBrook zal onze business substantieel kunnen blijven groeien dankzij voortdurende productinnovatie en marktexpansie.”

Dirk van de Put, Chief Executive Officer van McCain Foods: “Hoewel Van Geloven als een zelfstandig bedrijf zal functioneren binnen de McCain Group, vormt deze acquisitie echt een aanvulling op onze strategie voor groei binnen onze Europese markten. De toonaangevende merken en producten van Van Geloven bieden ons een fantastische kans onze overall marktpositie in de ‘appetizer’en snacks markt in Europa te versterken.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek